Höjdarförskola invigdes på Kistahöjden

Kistahöjdens förskola.
Kistahöjdens förskola.
Framtidens förskola har landat på Kistahöjden.
SISAB:s senaste konceptförskola är färdigbyggd och barnen har flyttat in. I onsdags var det dags för invigningsfest.

– Det är lätt att dela barnens lycka över att få tillgång till en sådan fin förskola och samtidigt känna glädje över att vi skapar fler förskoleplatser i ett växande Stockholm, säger Olle Burell (S), skolborgarråd och SISAB:s ordförande, som var på plats på invigningen.

Kistahöjdens förskola är den nionde förskolan i konceptfamiljen Framtidens förskola. Genom att använda samma planlösning så kan SISAB korta processen innan spaden åker i marken. Samtidigt så anpassas fasaden och gården så att varje konceptförskola får ett unikt utseende.

– Nionde versionen av Framtidens förskola är klar och lika många till är på gång. Det är en fantastisk framgång för ett koncept, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.

Stockholm konst var också på plats och invigde konsten som skapats för Kistahöjdens förskola.

Det är konstnären Tobias Alm som skapat åtta skulpturala objekt föreställande handarbetsverktyg – och han har vänt upp och ner på förutsättningarna för verktygen.

Stållinjalen är gjord i mjuk ullfilt, virknålen är två meter lång och i björk och siffror och skalor flyter samman med broderiornament från olika kontinenter.