ANNONS

Hojtrenden tas till ny nivå med cykelstudio

Selby Marshall har startat ny Studio L'Echelon, cykelgym.
Selby Marshall har startat nya Studio L'Echelon – ett avancerat cykelgym på Nybrogatan.
I "Studio L'echelon" på Nyborgatan kartläggs cykelträningen med hjälp av coacher i världseliten. Gymmet är det första i sitt slag i Norden.
ANNONS

Rekordmånga väljer hojen för att ta sig fram i innerstan och cykeltrenden syns även i träningsvärlden.

Träningsformen ”Soul cycle” har precis kommit från New York och nu kommer ännu en träningsform med pedalfokus – den här gången för de lite mer ambitiösa cyklisterna.

Nedanför de långa trapporna på Nybrogatan 74 låg förr i tiden kampsportslokalen Slagskeppet. Nu är slagsäckarna och boxningringen utbytt mot ett gym och 40 avancerade träningscyklar kopplade till datorer.

– Varje person som kommer får en egen profil som kopplas till en av cyklarna så det blir en personlig träning, säger Selby Marshall, en av tre ägare av det nya cykelgymmet Studio L’echelon.

Selby Marshall har startat ny Studio L'Echelon, cykelgym.

Cyklisterna får sedan varje pass i detalj skickat till sig. Foto: Pekka Pääkkö

Selby, som kommer från Nya Zeeland, hade själv aldrig någon stor cykelkarriär på sadeln. Men som coach gick det bättre, och han tränade bland annat Nya Zeelands mountainbikelag i Peking-OS 2008.

ANNONS

I London träffade han svenska kärleken Lina Hansson, som också är en av delägarna, och efter ett tag kom paret på att man skulle starta ett cykelcentrum i Stockholm.

– Det finns inget liknande vad jag vet i Norden. Det finns tre cykelcentrum i Melbourne och där kan man ju cykla utomhus hela året. Med sex månader vinter i Sverige borde det absolut gå att ha åtminstone ett centrum i Sverige, säger Selby.

Maxar cyklingen

På skärmar framför cyklisterna får de som tränar information om hur mycket styrka och snabbhet de ska cykla med för att ligga på en perfekt träningsnivå. Cyklisterna kan också se om deras tramptag på pedalerna är optimalt.

– Det är inte som spinning när det står någon längst fram och skriker, utan det går runt en tränare och coachar cyklisterna individuellt, säger Selby Marshall.

Selby Marshall har startat ny Studio L'Echelon, cykelgym.

Selby Marshall på en av 40 cyklar i studion på Nybrogatan.

Träningsprogrammen har tagits fram av Mattias Reck, en tränare i världseliten som bland annat coachar cyklister på World Tour. Men även om allt känns väldigt high-tech säger Selby Marshall att gymmet inte bara är för superseriösa cyklister.

– Oavsett om man cyklat i 30 år eller aldrig suttit på en cykel kan man komma hit, säger han.

Gymmet öppnar 23 oktober.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.