ANNONS

Bageri i Hökarängen vill servera alkohol

Nyöppnade bageriet Bak i Hökarängen.
Conrad Tyrsén vill göra bageriet till en mötesplats även på kvällen.
Ett bageri som serverar alkohol? Ja, det hoppas Bageriet BAK kunna bli.
– Vår grundtanke är att det ska vara mer än ett bageri, säger ägaren Conrad Tyrsén. 
ANNONS

Bageriet BAK har ansökt om fullständiga rättigheter. Det innebär att de skulle få servera spritdrycker, vin, starköl. Man vill även ha en uteservering.

– Det är det väl inte alla bagerier som gör. Vi byggde egentligen hela bageriet och Kastanjegården för att det ska vara en mötesplats. Vår grundtanke är att det ska vara mer än ett bageri. Vi tänker att nu när solen kikar fram och det börjar bli vår, så borde vi se till att det kan vara en mötesplats även på kvällen. Vi märker att folk kommer hit och vill att vi ska va ännu mer tillgängliga, säger Conrad Tyrsén.

Det här ska inte bli ett ölhak

Conrad Tyrsén, ägare

 

Stadsdelsförvaltningen är positiva till ansökan, men föreslår att tillståndet ska gälla från klockan 17:00 på vardagar. I närheten ligger en förskola och skola och man påpekar att serveringstillståndet kan skapa en otrygghet för förbipasserande barn.

– Det här ska inte bli ett ölhak, säger Conrad Tyrsén.

Bageriet har inga planer på att övergå till att vara mer av en restaurangverksamhet om tillståndet beviljas.

– Nej, det kommer vi inte göra. Vår verksamhet är att vi är ett bageri. Vi har pizzakvällar då och då, det kommer vara grillkvällar och vi lagar luncher och så nu också. Så det är precis samma sak, men vi kommer vara lite mer tillgängliga.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.