Nu öppnar Hökarängens kolonister sitt sommarkafé

Marie Ström och Sara Sebelius (ordförande) vid Hökarängens Kolonistugeförenings sommarkafé – Café Ekskogen, sommaren 2018. Nu är det dags för 2019 års kafé att öppna.
Café Ekskogen, sommaren 2018. Kolonisterna Marie Ström och Sara Sebelius, ordförande i Hökarängens kolonistugeförening, säljer fika.
Sugen på en semsterfika? På lördag öppnar ett av sommarens grönaste kaféer, hos Hökarängens kolonistugeförening.
– Det är magiskt här, säger kolonisten Marie Ström.

Bara 50 meter från Hökarängsbadet finns en liten pärla, inbäddad i ekskogen. Det är Café Ekskogen, där nygräddade våfflor alltid står på menyn. Hökarängens kolonistugeförening driver kaféet – med mycket glädje.

– Vi turas om att stå och sälja, och det är jättekul. Vi har så många stamgäster som älskar att vara här och som är sköna och glada, säger Marie Ström, som beskriver sig som ”lycklig kolonilottsägare”.

På lördag öppnar kaféet för sommaren. Sedan är det öppet varje lördag och söndag (klockan 11–16) till och med den sista helgen i augusti.

Förutom våfflor finns fikabröd, glass och korv med bröd att mumsa på i trädgården. Sedan kan man passa på att ta en promenad i den kuperade ekskogen, med sina 55 kolonilottsstugor.

– Det är magiskt här. Det är fantastiskt att det finns så idyllisk natur så nära storstan, säger Marie Ström.

Den 25 augusti har kolonistugeföreningen öppet hus. Då blir det bland annat konstutställning, smyckesförsäljning, loppis och levande musik.

 

Fakta

Detta händer vid kaféet i sommar

Lördag 29/6 och söndag 30/6, kl 12–14: Pyssel –och målaraktiviteter  för barn.

Lördag 6/7  och söndag 7/7, kl 11–15: Konst- och Hantverksutställning. 

Lördag 20/7 och söndag 21/7: Loppis samt pyssel –och målaraktiviteter för barn.

Söndag 25/8: Öppet hus med livemusik , loppis, barnpyssel och konst- och hantverksutställning.