ANNONS

Hökarängens tårtkonstnär blev årets konditor

Liv Sandbergs tårtor är konstverk. Nu har hon vunnit pris igen.
Liv Sandbergs tårtor är konstverk. Nu har hon vunnit pris igen.
Tårtkonstnären och pralinmakaren Liv Sandberg, med sin bas på Hauptvägen i Hökarängen, vann igår kväll priset Årets konditor vid Stellagalan, en ny gastronomigala enbart för kvinnor.
ANNONS

–Det känns fantastiskt att vinna just Stellapriset. Det är en gala av och för kvinnor i en bransch som är väldigt mansdominerad. Därför är jag ännu gladare för det här, det är ett pris med ett större syfte, säger Liv Sandberg till Mitt i Söderort.

Juryns motivering löd: ”Med sina konstnärliga och mästerligt utförda tårtor har Liv Sandberg slagit världen med häpnad. Hennes många vinster i tävlingar på både svensk och internationell nivå visar på ett enormt driv och skicklighet. Sammantaget är Liv Sandberg med sitt kunnande, sitt mod och sina goda smaker en sann förebild för konditorer”.

Liv Sandberg har tidigare bland annat vunnit titeln Most inspiring wedding cake artist 2016 vid prestigefyllda Edible Artists Global Awards i Hongkong.

Vad har du på gång framöver?

– Tanken är väl att det ska fortsätta gå stadigt uppåt, säger hon med ett skratt.

Butiken Liv Sandberg Cake Art på Hauptvägen i Hökarängen är just nu semesterstängd men öppnar igen 15 februari.

 Utmärkelsen Årets Stella-konditor ska inte förväxlas med tävlingen Årets konditor som arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.