Holländsk filmare blev hotad i Fittja

Enligt polisen ägde brotten rum mellan kl 20 och 23.30.
Enligt polisen ägde brotten rum mellan kl 20 och 23.30.
En holländsk filmare fick kameran bortryckt och bilen vandaliserad under ett reportage i Fittja.

Enligt polisen hade den holländske kameramannen följt med nattvandrare i Fittja förra fredagen när brotten ägde rum. Enligt polisen fick mannen kamera med stativ borttryckt men han kunde ta tillbaka sin utrustning, dock med en del hot som följd. Samma kväll fick kameramannen däcken på bilen sönderskurna.

Polisen rubricerar brotten som stöld, olaga hot och skadegörelse. Ingen är gripen för något av brotten.

Skyttbrink invigt: ”Planen är 300-400 elever”

Rån i Tullinge och Alby

Den senaste veckan har också två personrån ägt rum i Botkyrka; ett i Alby och ett i Tullinge. Albyrånet inträffade i fredags och rånet i Tullinge på lördagen. I Alby blev en person nerkastad på en bänk och hotad till att tömma sina fickor. I Tullinge ska tre personer ha kommit fram och tagit en telefon av en person. När den bestulne försökte ta tillbaka telefonen utdelade gärningsmännen både sparkar och slag.

Fram till den 21 september hade det varit fyra personrån i Botkyrka, vilket kan jämföras med nio personrån för september månad förra året. Lokaltidningen Mitt i berättade tidigare i år att antalet anmälda personrån minskat kraftigt i Botkyrka sedan år 2000. Förra året anmäldes 67 fall , jämfört med 152 fall år 2000.