Hon anhölls efter falsk anklagelse

När Anna träffade Peter sa det klick direkt.

Men romansen slutade i en mardröm – Peter anmälde henne för att ha utnyttjat sin son sexuellt.

Nu har Peter dömts för falsk angivelse.

När Kungsholmsbon Anna träffade Peter på en dejtingsida på internet förra sommaren trodde hon att han var hennes livs kärlek.

– Han var otroligt hängiven och kärleksfull, berättar hon.

Men snart märkte Anna en annan sida av Peter – han var svartsjuk och kunde blossa upp utan anledning.

En kväll i november var hon ute med några kollegor. De åt och drack och hamnade så småningom hos en gammal bekant där de lyssnade på musik – tills Peter ringde. Han krävde att få komma och hämta henne.

– Han sa inte så mycket i bilen. Men när vi kom hem sa han åt mig att klä av mig. Han kontrollerade mina kläder, speciellt trosorna.

Morgonen därpå sa Peter att han skulle gå till polisen och anmäla Anna för att ha utnyttjat sin sexåriga son sexuellt.

– Han sa att ”ingen kommer att tro dig vad du än säger, du är bara en hysterisk liten tjej och jag har jobbat inom kyrkan”.

Samma kväll fick hon besök av två poliser.

– De kollade igenom lägenheten. Samtidigt fick jag veta att socialtjänsten hade kopplats in och att jag stod under utredning och inte fick träffa min son, säger Anna, som dagen efter besökte polisen på Kungsholmen för att upprätta en motanmälan.

Men väl på polisstationen blev Anna själv anhållen och förd till Kronobergshäktet. Där blev hon kroppsvisiterad och inlåst – i sex timmar. Hon beskriver de där timmarna som fruktansvärda. Hon visste inte hur länge hon skulle vara inlåst eller när hon skulle få se sitt barn igen.

– Jag tänkte ”stannar jag här är mitt liv slut”. Men när en häktesvakt öppnade dörren och frågade om jag ville träffa min son förstod jag att det var över.

Under tiden som Anna hade suttit inlåst hade Peter tagit tillbaka sin anmälan. I förhör har han berättat att han ”vaknat upp som ur en dimma” och ville ställa allt till rätta. Anledning till att han hade anmält Anna var att han ville hämnas.

– När jag kom ut stod min pappa och min son där och väntade. Då släppte allt, säger Anna.

Den 14 maj föll tingsrätten dom mot Peter: sex månaders fängelse för falsk angivelse.

Både Anna och Peter heter egentligen något annat.

Jag tänkte: stannar jag här är mitt liv slut, säger Anna om tiden hon satt i häktet.