Hon är taggad på att dansa Flashdance

Efter två år på världsturné är det dags att hänga på hemmaplan. Musikalartisten Susanna Säfsund ska vara med i Flashdance på Chinateatern.

– Jag är otroligt taggad, säger hon.

På torsdag är det premiär för musikalen Flashdance, baserad på 1980-talsfilmen om svetsaren Alex som drömmer om att få dansa, på Chinateatern.

Då kan man hitta musikalartisten Susanna Säfsund, 35, från Tollare på scenen.

Hennes första jobb som färdig musikalartist var Rent på Göta Lejon, där den gick i tre år. Men sen dess har musikalerna fått pausa.

I stället har hon ägnat sig åt att programleda Jackpot och Lyckochansen på TV3, producerat shower på Silja Line med sin make och varit med på en stående krogshow på restaurang Victoria. Och förstås – turnerat över hela världen, som dansare och körsångerska med Ace of Base.

Hon har många minnen från den tiden.

– I Ryssland fick jag inte ens gå på toaletten själv, en stor snubbe i kostym följde med och vaktade utanför.

Hon fick också möta gamla idoler som Alphaville och Boy George och en publik på 30 000 personer som bara skrek.

– Då fick man gåshud.

Efter elva år som frilansande artist har hon på senare tid börjat längta tillbaka till ensemblekänslan och att vara på en fast punkt, i Stockholm med barnen – det var därför hon sökte till Flashdance. Nu har hon fått blodad tand.

– Min dröm är att få göra en huvudroll i en musikal. Jag tänker se till att den går i uppfyllelse.

I Flashdance ska hon sjunga och dansa i ensemblen. Och vara beredd att göra fyra roller om någon skulle bli sjuk.

– Är man med i ensemblen är man med nästan lika mycket som huvudrollen. Och när man inte står på scen kan man stå och sjunga i en mikrofon samtidigt som man byter om.

När hon nyligen såg om Flashdance från 1983 insåg hon hur dålig den var.

– Så fort huvudkaraktären dansade zoomade man in hennes rumpa. Musikalen kommer att bli en helt annan upplevelse, säger ­Susanna Säfsund.