ANNONS

Hon är en av årets pedagoger

En av Årets pedagoger.
Karolina Eissrig, på Hemmestaskolan är en av Årets pedagoger i Värmdö.
De lär ut, inspirerar andra och brinner för sina jobb. Nu har Årets pedagoger korats i Värmdö.
– En total överraskning! säger Karolina Eissrig.
ANNONS

Utmärkelsen Årets pedagog delades ut första gången 2013 och har som syfte att lyfta fram förskollärare och lärare som goda förebilder. 

Årets vinnare, som har röstats fram av elever, föräldrar, kollegor och allmänhet, är Erik Norling, Holmviksskogens förskola, Emmelie Todd, Fågelviks skola, Karolina Eissrig, Hemmestaskolan och Nina Larsson-Goltz från Brunns skola.

– Det var en total överraskning, jag är jätteglad, säger Karolina Eissrig på Hemmestaskolan. 

Vad tror du gör dig till en bra pedagog?

– Jag brukar försöka tänka på att se eleven och alltid försöka vara närvarande och lyssna mycket. Jag försöker skapa en relation så att eleven känner ett förtroende för pedagogen utöver att vara lärare och elev, säger hon. 

”De gör ett bra jobb”

Årets pedagoger överraskades på sina arbetsplatser med blommor och gratulationer av representanter från utbildningsnämnden.

– Det är alltid roligt att få uppmärksamma lärare och förskollärare som är duktiga och gör ett bra jobb. Prispengarna går till kompetensutveckling och på så sätt kommer de Värmdös barn och elever till del, säger Marie Bladholm (M), utbildningsnämndens ordförande.

Fakta

Får 25 000 kronor

  • Utmärkelsen Årets pedagog delas ut i fyra kategorier: Förskola, förskoleklass – årskurs 3, årskurs 4-6 och årskurs 7-9.
  • Prissumman är på 25 000 kronor och ska användas till kompetensutveckling.

 

Källa: Värmdö kommun
ANNONS