Hon blir ny kommundirektör

Maria Johansson, tidigare ekonomichef i Upplands-Bro kommun, tar över rollen som kommundirektör efter Karl-Erik Lindholm.

Den tidigare kommundirektören Karl-Erik Lindholm avskedades efter oenigheter med politikerna och fick gå med 24 månadslöner.

Maria Johansson blev tillförordnad kommundirektör och har suttit på posten de senaste sju månaderna.

Nu får hon tjänsten.

– Vi är övertygade om att Maria är rätt person att leda kommunens utveckling och att verkställa de politiska målen. Hon är en professionell och erfaren ledare som är ett bra bollplank för sin ledningsgrupp samtidigt som hon är tydlig och modig nog att fatta även svåra beslut. Marias ledarprofil passar vår kommun som är i stark tillväxt, hon kan driva utvecklingen framåt, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Maria Johansson startade sin karriär i Upplands-Bro kommun 2009, då som ekonomichef. Hon har tidigare arbetat som ekonomichef i Kalix kommun och som ekonom vid Danderyds sjukhus.

Det formella beslutet om att tillsätta Maria Johansson tas av kommunstyrelsen den 9 december.

– Det är ett väldigt spännande uppdrag, givetvis är det en stor utmaning men jag ser fram emot att vara delaktig i kommunens utveckling. Vi är en kommun i framkant och jag ska bidra till att vi fortsätter vara det, säger Maria Johansson i samma pressmeddelande.

Maria Johansson är ursprungligen från Norrbotten, född i Luleå och uppvuxen i Haparanda.