ANNONS

Hon blir ny SL-chef

Caroline Ottosson är SL:s nya vd. Hon kommer senast från Trafikverket.

– Jag ser fram emot att arbeta med fortsatta förbättringar av kollektivtrafiken i Stockholms län, säger Caroline Ottosson.
ANNONS

Under torsdagsförmiddagen presenterade landstinget vem som blir ny chef för trafikförvaltningen och därmed också vd för SL och Waxholmsbolaget.

– Jag ser fram emot att arbeta med fortsatta förbättringar av kollektivtrafiken i Stockholms län och att tillsammans med alla medarbetare bidra till en ännu högre attraktivitet för att få flera att välja kollektiva färdmedel säger Caroline Ottosson.

Ottosson har senast varit ställföreträdande generaldirektör och chef för verksamhetsområde trafikledning vid Trafikverket.

– Jag vill välkomna Caroline till hennes nya befattning. Få roller är så betydelsefulla för stockholmarnas vardag som denna. Få uppdrag är också så spännande och viktiga när det gäller hela Stockholmsregionens framtida växtkraft. Utmaningarna är många, men det är också möjligheterna, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Det har varit ett turbulent år för SL med bland annat stora krav på besparingar. Tidigare i år dömdes SL:s förre vd, Anders Lindström, för stöld sedan polisen i Hongkong gripit honom med en korthållare i fickan på Hongkongs flygplats. Själv hävdade han slarv men blev avstängd från jobbet och avgick senare från posten som vd.

Enligt trafikförvaltningen har SL/trafikförvaltningen haft sju vd:ar sedan slutet av 2013.

I mars 2016 tillträder Caroline Ottosson sin nya tjänst.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.