Min lokala hjälte

Hon får Huddinges demokratipris

Shabnam Nikpour
Shabnam Nikpour på Huddinges demokratipris på 25 000 kronor.
Annie Lööf (c) besöker Masmo, Shabnam Nikpour
Shabnam Nikpour (till höger) hade Centerpartiets ledare Annie Lööf på besök i Expose föreningslokal i Masmo tidigare i höstas.
Hon har en talkshow och driver en mångkulturell förening i Masmo. Nu belönas Shabnam Nikpour med Huddinge kommuns demokratipris.

I samband med de pågående demokratidagarna delar kommunen årligen ut Huddinges demokratipris för att uppmärksamma personer som verkat för demokratin eller sina medmänniskors bästa. På fredag är det dags igen och i år går priset till Shabnam Nikpour, ordförande i den mångkulturella föreningen Expose dance & music ensemble.

Motiveringen lyder: ”genom sitt engagemang och innovativa tänkande på ett föredömligt sätt verkar för sina medmänniskors bästa.”

– Jag är så lycklig och tacksam över det här priset. Jag har länge velat vara en förebild för mina barn och nära och kära, men att också vara det för människor i ett område och i en kommun inspirerar mig och ger mig ännu mer drivkraft, säger Shabnam Nikpour.

Förutom sitt engagemang i Expose bjuder Shabnam Nikpour också varje torsdag in gäster till talkshowen ”Hej Huddinge” i Expose föreningslokal i Masmo för att diskutera aktuella frågor som rör Huddinge.

Utöver äran får Shabnam Nikpour dessutom 25 000 kronor i prispengar. De ska hon lägga på ett projekt som hon har startat upp i Afrika.

– Jag ska resa ner till Ghana och träffa barnen på en skola som jag stödjer och där jag driver ett utbildnings- och kunskapsprojekt, säger hon.

Demokratipriset delas ut på Huset i Huddinge på fredag klockan 18.