ANNONS

Hon fick bort vågarna från simhallarna

Västertorpsbon som i ett uppmärksammat Facebook-inlägg kritiserade att vågar stod framme på Västertorps simhall. Nu tar Stockholms stad bort vågarna från simhallarna.
ANNONS

Hur känns det?

– Det känns jättehäftigt, jag är lite överrumplad. Jag publicerade inlägget för en månad sedan och det har redan varit uppe på ledningsnivå och fattats ett beslut. Det är jättekul att man kan göra sådana här saker med sociala medier.

Tror du att det var ditt inlägg som påverkade beslutet?

– Nej det tror jag inte. Jag kan tänka mig att det satte igång en diskussion och fick upp ämnet på agendan. Jag tror att det satte igång någonting som gjorde att de var tvungna att fatta ett beslut. Vågen har alltid funnits där men det är ingen som har ifrågasatt den på samma sätt.

Vad har du fått för reaktioner nu i efterhand?

– Jag har bara fått positiva kommentarer. Sedan är det folk som har börjat diskutera hur långt man ska behöva gå, om man ska börja plocka bort speglar också.

Kan man som individ göra skillnad via sociala medier?

– Absolut! Det här är ett exempel på att man kan det.

ANNONS

Mobila hyresrätter för unga

Västberga Konceptet med mobila hyresrätter för unga vuxna är helt nytt och ska verka som en reaktion på den rådande bostadsbristen.

I Västberga byggs 272 smålägenheter på 32 kvadratmeter som riktar sig till målgruppen 18–35 år.

Tanken är att de mobila hyresrätterna ska kunna placeras ut på tomter med tidsbegränsade bygglov, för att sedan flyttas till nästa tomt. Bygget beräknas stå klart 1 juli 2016.

ANNONS