ANNONS

Hon fick pris av Magnus Uggla

Hon började med teckningar av karaktärer från tv-serien ”Twilight”. Nu har Jennifer Karlsson fått pris av Magnus Uggla som en av de bästa utställarna på Liljevalchs ungdomssalong.
ANNONS

Just nu hänger Jennifer Karlssons porträtt av sin syster Sophie Karlsson på Liljevalchs konsthall på Djurgården. Tillsammans med 45 andra ungdomar ställer 18-åringen från Fredrika Bremergymnasiet i Haninge ut till den 25 mars.

De tre bästa utställarna på Ungdomens vårsalong har dessutom fått ett speciellt pris och Jennifer Karlsson var den första.

– Jag var rätt chockad, jag stod i trappan när de plötsligt sa att Magnus Uggla skulle dela ut ett pris till mig med presentkort på konsthallen, säger hon.

Hon började med teckningar av karaktärer från tv-serien ”Twilight”. Sedan har hon fortsatt med porträtt av familjemedlemmar och film- och rockstjärnor. Vid sidan om tecknar hon dessutom serier med tusch, men det är porträtten hon nått längst med.

Utmärkelsen från Magnus Uggla och Liljevalchs har fått vänner till släkten att börja köpa teckningar av henne.

– Det är det här jag vill göra och jag får inspiration från andra tecknare, från Frankrike, England och USA. Liljevalchs känns som ett plus i kanten när jag nu fokuserar på tecknandet. Man vet aldrig, folk kanske ser teckningarna på konsthallen, youtube eller facebook, säger hon.

Övriga Haningeungdomar bland de 45 som ställer ut är Max Olofson, Maj Supavadee, Felicia Jonsson, Katja Hedengren och Jessica Sundell.

Fakta

Jennifer Karlsson

Ålder: 18 år.

Bor: Västerhaninge.

Gör: Går andra året på Fredrika Bremergymnasiets estetiska program. Är främst inriktad på porträtt och teckningar i blyerts, men tecknar även serier.

Aktuell: Utsedd till en av de tre bästa utställarna på Ungdomens vårsalong på Liljevalchs för ett porträtt av sin syster.