Hon fixar hållbar Hökis-festival

Jenny G Ericson, festivalfixare i Hökarängen på lördag.
Jenny G Ericson, festivalfixare i Hökarängen på lördag.
Hökarängens Hållbarhetsfestival gör comeback på lördag.

– Det är trevligt att ha något att samlas kring efter sommaren när man kommer tillbaka till sin stadsdel, säger initiativtagaren Jenny G Ericson från Växterian i Hökarängen.

2014 arrangerade Stockholmshem en hållbarhetsfestival, som en del av projektet Hållbara Hökarängen. Projektet är numera avslutat – men på lördag återkommer festivalen.

– Även om Stockholmshem har avslutat sitt projekt lever tanken om hållbarhet kvar, och de är också med och sponsrar, säger Jenny G Ericson.

Mellan 11 och 16 blir det marknad med försäljning av allt från Hökarängshonung och Asylodlarnas grönsaker till fjärilshotell och insektsholkar.

– Målet är att det som säljs ska vara lokalt, hållbart och intressant, förklarar Jenny G Ericson.

Dessutom hålls gratis föreläsningar inne på Växterian, bland annat om hur man kan städa med hjälp av mikroorganismer och hur man kan färga tyg med hjälp av rostiga spikar och lökskal.

Hållbarhetsfestivalen hålls samma dag som Martinskolan i Hökarängen firar 40-årsjubileum. Som om det inte var nog arrangeras även Gubbis loppis på Gubbängsfältet ett stenkast bort.

– Det samlar sig ganska fint med aktiviteter. Jag tror att man kan komplettera sitt besök på ena stället med att gå till det andra, säger Jenny G Ericson.

Här är programmet till festivalen: https://www.facebook.com/hokarangenshallbarhetsfestival?__mref=message_bubble