ANNONS

Hon ger Simon lätta fötter

Under några intensiva träningsveckor har Simon Kachoa har lärt sig dansa av professionella dansaren Elisabeth Novotny.
Under några intensiva träningsveckor har Simon Kachoa har lärt sig dansa av professionella dansaren Elisabeth Novotny.
För två år sedan vägde Simon Kachoa nästan 180 kilo och vågade knappt se tjejer i ögonen.

Nu dansar han, lätt som en fjäder, sida vid sida med Bagarmossens dansproffs Elisabeth Novotny i Let’s dance.
ANNONS

Simon Kachoa visste inte riktigt var han skulle ta vägen när Bagisdansaren Elisabeth Novotny tog tag i honom, förde honom tätt intill sig och tittade honom djupt i ögonen.

– Jag tyckte att hon var så på i början. Hon blev intim direkt och jag bara kände stopp liksom, vad händer.

För Elisabeth Novotny däremot fanns ingen tid till gammaldags uppvaktning. Om de skulle ha en chans att lyckas i TV4:s Let’s dance måste isen brytas, och det snabbt.

När Lokaltidningen Mitt i hälsar på under parets andra träningsvecka verkar det ha lyckats. Nu när de känner varandra kan de vara nära utan att det känns konstigt, menar Elisabeth och rättar till Simons arm under dansen. Han må föra, men det är hon som visar väg­en.

I snart fem år har hon drivit dansstudion Style i Bagarmossen och hon kan ta bort de två högerfötterna på de flesta, menar hon.

– Men med Simon är det ändå lätt att dansa, han är en musikalisk känslokille och jag tror att vi kan använda den talangen, säger hon.

Nu känner sig Simon Kachoa bekväm i Elisabeth Novotnys sällskap, men annat var det för ett par år sedan. Då vägde han 176 kilo, självförtroendet var kört i botten och han vågade knappt ta kontakt med tjejer.

– Även om någon skulle ha tittat på mig då så skulle jag inte ha trott det. Jag hade så dålig självkänsla och tyckte inte om mig själv. När man inte gör det så är det svårt att tro att någon annan skulle göra det. Om jag hade kollat Elisabeth i ögonen då, det hade blivit katastrof alltså. Det hade inte blivit samma blick som nu, det kan jag garantera, säger han och visar flirten som han nyss gett kameran.

Ska du bli Snygg-Simon med hela svenska folket nu?

ANNONS

– Alltså, jag hade aldrig trott att jag skulle dansa med en vacker kvinna inför två miljoner tittare. Det fanns inte i min vildaste fantasi, så jag vill suga i mig så mycket som möjligt. Nu tycker jag om mig själv. Jag vaknar och kan kolla mig i spegeln ibland och bara tänka att ”fan, jag är snygg, jag ser bra ut”, säger Simon.

Hur är det med kärleken då?

– Förut hade jag aldrig haft en tjej eller myst i soffan med någon och då var det väldigt viktigt att ha det, men nu känner jag att det får komma när det kommer. Om jag går här runt hörnet och stöter ihop med en tjej, plockar upp hennes böcker och det leder till en middag, då får det göra det.

Plockar upp hennes böcker? Är du en romantiker?

– Haha, ja, Elisabeth säger att jag är det. Hon vill att jag behåller fötterna på jorden nu när hon har lärt mig att dansa. Och i frack dessutom!

Jag kan kolla mig i spegeln ibland och bara tänka att fan, jag är snygg.Simon Kachoa

Fakta

Hon vann SM-guld – han Biggest loser

Namn: Elisabeth Novotny och Simon Kachoa.

Ålder: Elisabeth är 29 år, Simon är 24.

Elisabeths bakgrund: Har vunnit SM-guld i tiodans åtta gånger mellan åren 2006 och 2013. Hon är professionell dansare och instruktör och driver Dansstudio Style i Bagarmossen.

Simons bakgrund: Vann tv-programmet Biggest loser 2013 genom sin stora viktnedgång.

Aktuella: Som ett av dansparen som tävlar i TV4:s Let’s dance.

ANNONS