Min lokala hjälte

Hon gör film om att följa sina drömmar

Isabelle Alison Öhrlund från Sollentuna drömmer om att göra film. För att bekosta inspelningen har hon på egen hand samlat ihop 20 000 kronor via crowdfundingverktyget Kickstarter.

Isabelle Alison Öhrlund lever för film. För ett år sedan gav hon upp sitt dåvarande liv för att flytta till Halland och börja på Katrinebergs filmskola.

– Det är det bästa jag gjort i mitt liv. Under det senaste året har jag regisserat, skrivit och fotat film och också jobbat som inspelningsledare. Det har verkligen öppnat mina ögon för filmen, säger hon.

Under nästa läsår ska hon spela in en film som skall fungera som hennes slutproduktion på skolan. Filmen heter Astronauten, kommer att bli cirka en halvtimme lång och handlar om att våga följa sina drömmar.

För att bekosta inspelningen var hon tvungen att samla ihop pengar själv. Det gjorde hon genom crowdfundingverktyget Kickstarter.

– Jag är delvis uppväxt i USA och där är det en stor grej, man går ut och berättar om sitt projekt och så kan andra välja att stödja det, säger Isabelle Alison Öhrlund.

Det var dock inte bara att be om pengar. För att se till att ingen använder tjänsten till samla ihop pengar till projekt som sedan inte förverkligas måste de som samlar in jobba på att visa att de menar allvar.

– Jag har fått skriva introduktionstexter och spelat in en reklamfilm, säger Isabelle Alison Öhrlund.

Totalt samlade in de in i 30 dagar. Slutsumman blev 20 000 kronor, vilket var vad hon räknat med.

I september börjar inspelningen, och premiären är planerad till den 17 april. Isabelle Alison Öhrlunds förhoppning är att kunna visa den på festivaler för en bredare publik. Att det finns många som har investerat i filmen och därför har förhoppningar på den ser hon som positivt.

– Det sätter en extra press, det känns roligt att ha, säger hon.