Hon kämpar för att bli årets nya mästerkock

I förra avsnittet av tävlingen ”Sveriges mästerkock” fick tv-tittarna följa de återstående tolv amatörkockarnas möten med juryn. Pia Norgren, inköpskonsult från Enskede, är en av dem.

– Jag har länge funderat på om jag kan byta jobb. Det här ett ganska snabbt sätt att få reda på det, säger Pia Norgren.

Under auditionturnén, som besökte flera städer, sökte tusentals till programmet. 40 gick vidare till kvalet. Nu återstår tolv som fortsätter att kämpa om titeln ”Sveriges mästerkock”.

– Det är helt klart värt det, oavsett hur det går i tävlingen. Det är en bekräftelse på att man vågar, säger Pia Norgren.

Hon har alltid fått beröm av vänner och bekanta för sin matlagning. Det blev till slut hennes syster som anmälde henne till programmet. Men det visade sig vara en svårare tävling än hon trott.

– Det är så himla lätt att sitta hemma i soffan och tycka en massa. Men när man står där med den tidspress som råder, i en onaturlig miljö så blir det en helt annan sak, säger hon.

Nyligen svängde Pia Norgren ihop rätten vildand med jordärtskockspuré och rödvinssås på 45 minuter.

– Det var jättestressigt, säger hon.

Varför gör du då detta?

– Det handlar om att utmana sig själv. Som så mycket annat i livet så kanske det inte alltid går bra, men då har man lärt sig något.

Som deltagare i tävlingen lagar Pia Norgren mat som kändiskockarna Markus Aujalay, Leif Mannerström och Per Morberg ska smaka och bedöma. Av dem har hon fått både ris och ros.

– De har tyckt att jag har varit ojämn, säger Pia Norberg.

Hittills under finalomgången har Pia Norgren fått skiftande betyg av juryn.

Fakta

Mångas dröm

Tusentals sökte till tävlingen ”Sveriges mästerkock” som visas i TV4.

40 personer gick vidare.

Nu återstår de tolv bästa.

Vinnaren får 250 000 kronor och ett kokbokskontrakt.

Källa: TV4