Min lokala hjälte

Hon kan efterträda Hersi

Sus Andersson (MP) kan bli nästa ordförande för Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.
Sus Andersson (MP) kan bli nästa ordförande för Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.
Sus Andersson (MP) vill ta över ordförandeklubban i Spånga-Tensta efter Awad Hersi.

Sus Andersson (MP), ledamot i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, vill bli ordförande i Spånga- Tensta. Idag har hon officiellt lämnat in sin kandidatur till posten.

– Jag känner mig taggad på uppdraget. Jag känner att jag har mycket att tillföra med den kunskap som jag har om området om vilka behov och möjligheter som finns.

Hon har bott i Järvaområdet i 28 år, bland annat i Rinkeby och Husby. Nu bor hon i Spånga.

För tre år sedan blev hon politiskt aktiv. Tidigare har hon arbetat som teknik- och vetenskapsjournalist och nu driver hon ett eget företag med olika uppdrag inom skrivande och research.

I Spånga-Tensta ser hon både utmaningar och möjligheter.

– Stadsdelen är har en underbar kontrastrikedom, men det finns också stora problem att brottas med, som drogförsäljning på öppen gata och att unga går ut skolan med för dåliga betyg.

Trygghetsfrågorna ligger högt på hennes politiska dagordning. Men också att arbeta för ett bättre företagsklimat och demokratifrågor, som att förbättra valdeltagandet i Spånga-Tensta.

– Vi måste se till att människor i stadsdelen vill delta i samhället bland annat genom att rösta.

Om hon väljs till ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd efterträder hon Awad Hersi, som avgick efter massiv kritik och en stormig tid i nämnden.

– Vi har ett förtroende som vi måste återupprätta och det hoppas jag att vi kan göra genom att jobba strukturerat baserat på beslut och fakta och självklart efter de regler som finns.

Idag är sista dagen som det går att kandidera till ordförandeposten i Spånga-Tensta. Det finns minst en annan person som vill ha posten, förutom Sus Andersson. Mansur Jama, Tenstabo, som tidigare suttit som nämndeman för Miljöpartiet i Stockholms läns landsting. kandiderar även han till posten.

Men det kan också finnas fler kandidater eftersom att man har möjligheten att lämna in sin kandidatur så, att till en början bara valberedningen kan ta del av den.

I november startar röstningen för miljöpartiets medlemmar i Stockholm. Den kandidat som blir vald ska sedan godkännas av partierna i kommunfullmäktige den 12 december.