Hon lever på sina sminktips

Från sin lägenhet på Kungsholmen når Therese Lindgren ut till hundratusentals unga tjejer.

Youtubestjärnans klipp handlar mycket om smink och livsstil – men även om mer allvarliga saker.

Framgångarna avlöser varandra för Therese Lindgren just nu. Hennes Youtubekanal har över 130 000 prenumeranter. Hon driver ett eget aktiebolag kopplat till kanalen som enligt henne omsätter 250 000 kronor i månaden bara på reklam. Och förra helgen tilldelades hon priset Årets Youtuber på galan Guldtuben.

– Att vinna kändes fantastiskt. Att de tjejer som följer mig gick samman och röstade så att jag fick priset. Det är en jävla girlpowerkänsla i det, säger hon.

Men bakom alla framgångar finns också en annan sida av Youtubestjärnan. För tre år sedan sa hon upp sig från sitt dåvarande jobb efter att ha blivit utbränd och deprimerad. Sex månaders sjukskrivning väntade och Therese orkade inte lämna lägenheten.

– Jag mådde dåligt och kunde få panikångestattacker när som helst. Det enda jag orkade var att typ läsa om läppstift på skönhetsbloggar. Och då kände jag att jag också ville göra en blogg, fast i videoform.

I november 2013 startade Therese en egen Youtubekanal. Det första klippet handlade om sminkning och blev direkt en succé.

– Kanalen växte med ungefär 10 000 prenumeranter för varje månad. Det kändes jättekul att få den responsen.

I dag har hennes Youtubekanal fyra miljoner visningar i månaden och hon lever helt och hållet på sina videor. Tre klipp i veckan lägger hon upp. Men det är inte bara smink hon fokuserar på, hennes tidigare depression och panik­ångestattacker får också plats.

– Det är så många unga tjejer som mår dåligt där ute och jag vill att de ska känna att de inte är ensamma och att det inte är något att skämmas för, säger Therese.

Men trots att hennes klipp når fler människor än många tv-program är kändisskapet ingenting som hon känner av.

– Nej, jag håller ju mest till här i min lägenhet. Det jag gör är ju att titta in i en kamera och lägga upp mina videor. Det är ett väldigt konstigt jobb jag har, säger hon.

Från sin lägenhet på Kungsholmen gör Therese Lindgren, 28, sina Youtubeklipp som når ut till hundratusentals unga tjejer.

Fakta

Årets Youtuber

Namn: Therese Lindgren.

Ålder: 28.

Bor: I en 2:a på Kungsholmen.

Gör: Har en egen Youtubekanal.

Familj: Mamma, pappa och lillebror.

Aktuell: Vann pris som årets Youtuber på Guldtuben förra helgen.

Intressen: Träning, vegansk matlagning och hundar.