ANNONS

Hon övar på suget i blicken

Konkurrerande paret Sigrid Bernson och Benjamin Wahlgren Ingrosso.
Konkurrerande paret Sigrid Bernson och Benjamin Wahlgren Ingrosso.
Kenza Zouiten driver en av Europas största bloggar. Trots det är hon jättenervös inför sin medverkan i ”Let’s dance”.

– Dansa är något jag gör när jag är ute och festar med mina kompisar.
ANNONS

Kenza Zouiten driver en av Europas största bloggar. När hon var elva blev hon scoutad som modell och som 17-åring startade hon företaget Jofama, som bland annat designar skinnjackor. Ändå är Kenza ”sjukt nervös” för ”Let’s dance”.

Danspartnern Calle Sterner berättar att Kenza är orolig för allt som kan hända på dansgolvet – för att få ont i magen, kräkas, få blackout, bli utskrattad.

– Hon är sjukt kreativ när det kommer till att vara nervös.

På Kenzas arm syns en tatuering med texten ”Be strong girl”. I nacken står det ”Hilf mir fliegen”, hjälp mig flyga.

Kenza konstaterar att det inte blir lättare av att alla pratar om att hon är nervös. Hon berättar att det bristande självförtroendet beror på att hon ska göra något som är helt nytt för henne.

– Jag har aldrig dansat på det här sättet förut. Dansa är något jag gör när jag är ute och festar med mina kompisar. Då gör jag det för att det är kul, inte för att visa upp mig. Nu ska så många sitta och granska mig. Det är klart att det är lite läskigt.

Calle försöker hjälpa Kenza att släppa den obehagliga känslan genom att fokusera på deras ”lilla bubbla”, där dansen bara är glädje.

– Att det är en massa tv-tittare och livepublik skiter vi i, säger han.

Fyra, fem timmars stenhård dansträning om dagen börjar ge resultat. Kenza har blivit smidigare och starkare. Även hållningen, som påverkats av alla timmar framför datorn, har blivit bättre. Även det gör mycket för självförtroendet.

ANNONS

Till Kenzas styrkor hör att hon är en väldigt bra elev som lyssnar, är ambitiös och inte gnäller, berättar Calle. Kenza lär sig också koreografin snabbt.

Hon tror att hon har nytta av att hon har varit cheerleader i Twisters Cheer Elite i Nacka som tioåring. En tuff, men svår sport, tycker Kenza som växte upp i Jarlaberg.

Nu ska de bara öva suget i blicken och då är spegeln dansarens bästa vän.

– Jag ska tvinga fram det. Det kommer också med självförtroendet och när man känner sig bekväm. Jag vill ju inte att det ska vara en ansträngande min, en grimas, säger Kenza.

Desto större självförtroende har Kenza när det gäller bloggen, som hon menar har gett henne alla framgångar och möjligheter att göra roliga saker.

Det var också genom bloggen hon träffade sin sambo Aleks. De möttes under utdelningen av Aftonbladets stora bloggpris i februari 2009. Då var Kenza 17 år.

– Dagen efter skrev jag att jag hade träffat min framtida man. Det var så jag kände. Första intrycket var att han är jävligt snygg. Aleks är en väldigt bra människa, underbar. Jag har verkligen hittat en tiopoängare. Han säger att det var samma sak för honom.

Kenza Zouiten och danspartnern Calle Sterner tävlar i nionde säsongen av Let’s dance.

Jag har aldrig dansat på det här sättet förut. Dansa är något jag gör när jag är ute och festar.Kenza Zouiten

Fakta

Driver bloggen kenzas.se

Namn: Kenza Zouiten.

Ålder: 22 år.

Familj: Sambon Aleks, mamma, lillebror, storasyster och hund.

Bor: Östermalm.

Aktuell: Driver bloggen kenzas.se och ska tävla i årets ”Let’s dance”. Första programmet sändes i fredags.

Fler deltagare i årets Let’s dance: Steffo Törnquist, Patrik Sjöberg, Gunhild Carling, Benjamin Wahlgren Ingrosso, Emma Igelström, Glenn Hysén, Simon Kachoa, Jasmine Kara, Aris Deniz-Sanches och Lotta Engberg.

ANNONS