Hon rasar mot vården av mormor

När tv-profilen Jenny Alversjö kom för att besöka sin 96-åriga mormor på Danderyds sjukhus fick hon en chock.

– Mormor låg i ett förråd på sjukhuset med en handduk som filt, säger hon.

Efter TV 4-journalisten Jenny Alversjös uppmärksammade tweet om hur hon hittade sin döende mormor i ett förråd på Danderyds sjukhus medger chefsläkaren att sjukhuset har varit överbelagt över julen, men förnekar att patienter läggs i förråd.

Jenny Alversjös mormor blev förra söndagen så dålig att hon lades in på sjukhuset. Jenny Alversjö berättar att när hon besökte henne två dagar senare fann hon henne i ett litet rum med hyllor belamrade med medicin och att det på golvet stod flera droppställningar.

Mormodern led av rosfeber och blodförgiftning och hade, enligt Jenny Alversjö, en handduk över sig i stället för en filt.

–Hon hade en kropps­temperatur på 34 grader. Vi försökte täcka över henne med jackor.

”Sitter vid min mormors dödsbädd – i ett förråd pga platsbrist, med en handduk som filt då alla täcken är slut. Hej 5:e jobbskatteavdraget”, twittrade hon.

Carl-Göran Ericsson, chefsläkare vill inte kommentera enskilda patienter, men säger att man inte lägger patienter i förråd.

– Däremot lägger vi patienter i behandlingsrum om de är extra svårt sjuka eller tillfälligt i väntan på enkelrum om det behövs avskildhet, säger han.

Men Jenny Alversjö håller inte med om att mormodern inte låg i ett förråd.

– Han påstår att det inte är ett förråd, men jag har bildbevis och jag har själv sett rummet, säger hon.

Senare fick mormodern ett enkelrum på avdelningen. Överbeläggning vid vissa veckoslut förekommer enligt Carl-Göran Ericsson men han beskriver inte situationen som akut.

En ny akutbyggnad är planerad på sjukhuset.