Hon rattar schysst vårdkäk

När Caroline Larsson själv är det hamburgare som gäller. Till de äldre serverar hon gärna schyssta desserter och gillar att improvisera.
När Caroline Larsson själv är det hamburgare som gäller. Till de äldre serverar hon gärna schyssta desserter och gillar att improvisera.
Caroline Larsson är kökschef på Klingsta vård- och omsorgsboende, som förra året kom på fjärde plats när White Guide Junior utsåg årets seniormåltid.

Nyligen uppmärksammades hon och hennes kollegor i branschpress för maten de serverar på boendet.

Vad är bra mat för dig?

– Det är vällagade bra råvaror som är i säsong. Med bra råvaror menar jag till exempel produkter som är ekologiska eller att det har varit bra djurhållning. Och för oss handlar det ofta om att hitta de bästa säsongsvarorna som ryms inom vår budget.

Ni lagar väldigt mycket från grunden. Hur hinner ni med?

– Vi är ett superbra team som jobbar här och vi älskar vårt arbete. Men visst är det slitit, vi får jobba hårt för att hinna med allt. Vi lägger mycket tid på att vara så effektiva vi kan genom att tidsplanera och vara förbereda. Och när det väl blir extra mycket att göra då steppar vi upp.

Vilken är din favoriträtt?

– Privat, så är det givna valet hamburgare med egengjord färs. Men när det kommer till jobbet är nog det roligaste att göra efterrätter. Jag älskar att dekorera och så vidare. Sen är den kreativa processen alltid rolig och det behöver inte alltid handla om desserter. Säg att vi inte får hem en vara med vår leverans, då kan jag ofta tänka ”gud vad kul”, för då måste vi bli kreativa och trolla med knäna.