Hon startar ridskola på Löttinge gård

Ida Skölds verksamhet flyttar till Löttinge gård.
Ida Skölds verksamhet flyttar till Löttinge gård.
Nu är det klart vad som ska hända med Löttinge gård. Ida Sköld som driver ridskolan Skölds Djurgård flyttar dit sin verksamhet.

– Det känns verkligen jättekul, säger hon.

I april stod det klart att företaget Ekomiljö och mark köpt Löttinge gård av kommunen för sjutton och en halv miljon kronor. En del av villkoret var att det skulle bedrivas verksamhet som öppnade gården för Täbyborna.

Den uttalade ambitionen från Ekomiljö och marks ägare och vd Lars Gunnarsson var då att ta hästar till gården och starta en ridskola. Nu är det bestämt att det blir av.

Ridskolan ska drivas av Ida Sköld, som har ridskolan vid Skölds Djurgård. Den har varit mycket populär och hon har därför haft ambitionen att expandera. Ida Sköld ansökte först om att få arrendera Löttinge gård av kommunen, men när kommunen istället sålde gården blev hon kontaktad av den nye ägaren Lars Gunnarsson.

– Vi märkte att vi hade samma tankar om hur gården borde utvecklas, säger hon.

Ida Sköld kommer därför att flytta sin verksamhet med ridlektioner för funktionsnedsatta från Skölds Djurgård till Löttinge, och verksamheten ska även expandera till att även omfatta ridlektioner för personer utan funktionsnedsättning. Dessutom ska det startas ett inackorderingsstall.

– Vi tänker dra igång någon gång i september, men innan dess blir det hektiskt för det är mycket som ska ordnas, säger Ida Sköld.