Hon tar över som kommundirektör

Camilla Broo börjar sin nya tjänst i februari.
Camilla Broo börjar sin nya tjänst i februari.
Camilla Broo blir ny kommundirektör i Värmdö kommun. Hon är för närvarande tillförordnad stadsdirektör i Södertälje kommun. Broo påbörjar sin tjänst 1 februari 2017.

Camilla Broo har arbetat i Södertälje kommun sedan 2011 och har bland annat haft rollen som ekonomi- och finansdirektör i kommunen.
– Jag är glad över att ha fått förtroendet och kommer att ta mig an uppdraget med engagemang och respekt för medborgarna och den kompetenta organisation som finns. Värmdös strategi för framtiden är redan lagd genom Vision 2030 och jag kommer att arbeta för att vi ska förverkliga den. Jag ser fram mot de utmaningar jag kommer att ställas inför, säger Camilla Broo.

Monica Pettersson, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun, är nöjd med rekryteringen.
– Jag är glad över att vi rekryterat Camilla. Hon är väl insatt i vilka inriktningsområden som en kommun bör prioritera. Det gör att vi på ett smidigt sätt kan fortsätta det arbete vi påbörjat för att göra Värmdö till en bättre plats att bo, leva och arbeta i. Med sin bakgrund från både offentlig och privat sektor är jag övertygad om att Camilla har vad som krävs för att ta sig an de utmaningar vi står inför i kommunen.

Camilla Broo har även arbetat med ekonomisk förvaltning i Stockholms stad, och har erfarenhet från den privata sektorn via Group 4 Falck A/S, Köpenhamn, där hon var biträdande finanschef. Hon startade sin karriär inom Svenska Handelsbanken och Sveriges Riksbank.