ANNONS

Hon vann Pirres och Mackans snickarhjälp

Pirre och Mackan har fixat Ulricas källare i Tumba.
Pirre och Mackan har fixat Ulricas källare i Tumba.
Ulrica Goike Brattberg i Tumba köpte skruvar och vann de arga snickarna Pirre och Mackan. Nu har de förverkligat hennes drömprojekt om en studio för uthyrning.
ANNONS

Ulrica Goike Brattberg bor ensam med barnen i en stor villa från 1920-talet i Tumba och har länge suktat efter att bygga om källaren. För drygt ett år sedan var hon på Bauhaus för att köpa något skruvliknande, och såg då en lösning på problemet.

– Jag satt innan partajet på nyår och skrev till ”Drömprojektet” att jag ville göra om min källare till en studio för att hyra ut, berättar Ulrica Goike Brattberg.

Hon vann tävlingen och Per ”Pirre” Starrin och Marcus ”Mackan” Nyhlén som tog sig an utmaningen. Radarparet syns bland annat i tv-rutan i Nya Arga snickaren och motiveringen föll dem i smaken. Någon filminspelning blev det inte denna gång men tanken är att ett liknande hjälpande koncept ska dra i gång under nästa år.

– Någon hade en dröm, själv med ett stort hus och påbörjad källare, säger Mackan som nu har tid att relaxa i köket efter några intensiva dagar. Källaren har fått sig en helrenovering med nytt kök och nu är det är bara badrummet som väntar på en omgång.

– De har varit suveräna, väldigt varma och välkomnande, säger Ulrica Goike Brattberg som är glad att hon slapp dra på sig snickarbyxorna.

För Pirre och Mackan om några vet ju hur illa det kan gå när svenskarna ger sig på överambitiösa byggprojekt.

– Det går snabbt att riva men sedan ska det återbyggas. Då river man lite till och bollen är igång, man är rökt. Det ska göras gemensamt och punkt för punkt, säger Pirre.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.