ANNONS

Hon vill få plats på Handelshögskolan

Att unga behöver stöd för sin ekonomi var idén när Sonja Nasehi, 19 år, från Viggbyholm startade företag.

Nu tävlar hon om en åtråvärd plats på Handelshögskolan.
ANNONS

När hon gick på Danderyds gymnasium startade hon ett UF-företag tillsammans med tre klasskamrater.

Smart framtid kallade de sitt konsultföretag. Idén var att hjälpa banker att nå ut till ungdomar för att få dem engagerade i att börja spara tidigt. Nu driver hon företaget vidare under namnet Scope consulting tillsammans med en av de andra, Selma Salah.

Hon tog studenten i våras och hoppas nu på en plats på Handelshögskolan genom att bli utvald till Årets affärskreatör. Hon konkurrerar med 14 andra och just nu pågår en omröstning på Facebook som ska pågå till den 4 mars. Det slutgiltiga beslutet fattas dock av en jury på skolan.

Det är tredje året i rad som Handelshögskolan arrangerar tävlingen och förra året var hennes kompanjon Selma mycket nära att norpa platsen.

– Jag drömmer om att komma in på Harvard business school i USA, då är Handelshögskolan en bra grund.

Att bli företagare har inte alltid varit en självklarhet för Sonja.

– Före andra året på gymnasiet visste jag inte alls vad jag ville bli. Men när vi skulle starta företag blev jag inspirerad.

Sitt första jobb hade Sonja på McDonald’s när hon var 14 år och redan då började hon spara pengar som hon sedan investerat i aktier.

– En av våra idéer är ett aktiepresentkort som ska göra det lättare att köpa aktier och ge bort. Som det ser ut kan det bli verkligt 2014.

ANNONS

Mitt i Täbys minnesgoda läsare kanske kommer ihåg att vi skrev om Selma förra året. Med fler meritpoäng i år räknar hon med att komma in på Handelshögskolan till hösten.

– Jag är säker på att vi båda kommer in någon gång. Vi ger oss inte, säger Sonja Nasehi.