ANNONS

Hon vill utfärda pass på lördagar

Anette Haag.
Anette Haag.
Snart kan Täbyborna skaffa pass på lördagar. Det tror områdeschefen i polisens stora omläggning.
ANNONS

Sedan årsskiftet finns inte längre Roslagspolisen som distrikt. I stället ingår numera regionen i polisområde nord tillsammans med norrort och västerort.

Där under organiseras Täby, Danderyd, Vallentuna, Österåker och Vaxholm i ett eget så kallat lokalpolisområde. Om ett par veckor tillträder Annette Haag som chef för området.

– Jag tar över efter närpolischeferna som tidigare funnits i de fem kommunerna.

Ett av hennes mål är ökad service på polishuset i Täby. Det skulle bland annat kunna innebära längre öppettider för utfärdande av pass.

– Jag hoppas att vi på sikt kan ha öppet på lördagar.

Tidigare har Anette Haag varit rotelchef i Sollentuna med ansvar för bland annat brottsofferstödjande verksamhet och lokala tekniker. Dessförinnan var hon närpolischef i Sigtuna.

Tanken är att samtliga poliser i södra Roslagen ska delas upp i geografiska områden där ett 20-tal poliser har ansvar för varje respektive kommun. På så sätt ska områdena få större resurser till skillnad från närpolisen som idag är ganska få till antalet.

– Vi vill ha tydligare dialog med medborgarna och låta lokala problembilder styra vår verksamhet i stället för att ha en central styrning.

Vad som ska hända med poliskontoren i Åkersberga och Vallentuna är oklart. Enligt Anette Haag blir de kvar i överskådlig framtid.

ANNONS

Täby

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.