ANNONS

Hongkong ska göra barn bättre i matte

Thea Davidsson och klasskompisen Jadealyn Jankosko-King.
Thea Davidsson och klasskompisen Jadealyn Jankosko-King.
Hongkong har länge varit ett populärt flyttmål för många Lidingöbor.

Nu siktar Torsviksskolan på att bli bättre på matte – genom ett samarbete med Hongkong.
ANNONS

På Torsviksskolan var innehållet på lektionerna något annorlunda förra veckan. Det kinesiska språket, den kinesiska kulturen och framför allt Hongkong stod i fokus. På plats fanns bland annat en elev, en förälder och en rektor från en skola i Hongkong för att prata om sina erfarenheter men också för att bistå med hjälp till familjer som funderar på att flytta till den kinesiska regionen.

Initiativet har uppmuntrats av Svensk-kinesiska handelskammaren, men bottnar också i att Hongkong länge varit ett populärt flyttmål för många Lidingöfamiljer med elever i Torsviksskolan.

– Vi har inlett ett samarbete med skolan för att de ska se och lära av vårt utbildningssystem och nu i vår åker två lärare från vår skola till Hongkong för att lära av dem, säger Karin Brodén Andersson, en av rektorerna på Torsviksskolan.

Hon hoppas bland annat att utbytet det ska lyfta ­matematikkunskaperna på skolan eftersom Hongkong ligger betydligt bättre till resultatmässigt i det ämnet.

– Vi har snappat upp flera positiva saker med den svenska skolan. Något som jag vill ta med mig tillbaka är elevråd och demokratiska processer i skolan och slöjdundervisningen, säger Lynn Thomson, rektor vid Koreanska internationella skolan i Hongkong som för tillfället har 24 nationaliteter bland sina ungefär 500 elever.

10-åriga Thea Davidsson har nyligen kommit tillbaka till Lidingö efter ett år på just den skolan.

– Det var läskigt först eftersom all undervisning var på engelska eller mandarin, men sedan trivdes jag jättebra. Det som var bäst med skolan där var att det var mycket matte som jag gillar, och att vi hade skoluniform.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.