ANNONS

Hovrätten dömer mannen för mordet på unga hustrun i Hökarängen

Hökarängen, mord på afghansk ung kvinna i maj 2016
Den unga kvinnan, född i Afghanistan, hittade mördad och halvt nergrävd 2016.
Mannen dömdes av tingsrätten för mordet på sina unga hustru i Hökarängen 2016.
Han överklagade domen men Svea hovrätt går på tingsrättens linje.
ANNONS

Den 18-åriga flickan hittades halvt nergrävd i ett skogsparti i Hökarängen i maj 2016. Hon var från Afghanistan och misstankarna föll snart på hennes 41-årige make, också från Afghanistan.

I början av april dömdes mannen till 18 års fängelse, något han överklagade. Han yrkade på att hovrätten skulle fria honom. Även åklagaren överklagade domen och yrkade på livstid.

Gifta sen 2014

Men Svea hovrätt går på tingsrätten linje. Man konstaterar att flickan mördats, trots att dödsorsaken inte kunnat fastställas. Det finns tecken som tyder på att hon kan ha dött av kvävning och på grund av hur kroppen hittades, halvt nergrävd i ett skogsparti, kan det uteslutas att hon tagit sitt eget liv.

Paret vigdes i Afghanistan 2014. Men nu ville hon istället bo med en pojkvän. Mannen ska ha träffat henne i anslutning till flickans död och rätten har kunnat konstatera att han har ljugit om detaljerna kring det mötet.

Man har också hittat mannens blod på en påse i närheten av flickans kropp och han ska efter mötet med henne haft skador i ansiktet och på händerna. Han ska också ha erkänt mordet i ett telefonsamtal med en person.

ANNONS

Påstod att de överfölls

Mannen har själv hävdat att han och kvinnan blev anfallna av okända gärningsmän som ska ha slagit honom i huvudet. men det är något som hovrätten menar har motbevisats.

Hovrätten, liksom tingsrätten, gör bedömningen att mannen velat döda kvinnan på grund av att hon ville lämna honom. Men även hovrätten menar att det inte går att säkerställa att det rör sig om ett hedersmotiv.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.