Hoppade från bro med bebis

Hon överlevde hoppet från bron, men hennes tre månader gamla bebis avled av skadorna.

Nu har rättegången mot den dråp-åtalade mamman avslutats.

Mamman som i somras hoppade från en bro med sin bebis i famnen har gjort sig skyldig till brott. Det står klart efter att rättegången mot den dråpåtalade kvinnan från västerort avslutades förra veckan.

– Tingsrätten har slagit fast att hon har begått en brottslig handling i och med att de har beslutat om en rättspsykiatrisk undersökning, säger kvinnans advokat Frida Wallin till Lokaltidningen Mitt i.

Enligt åtalet lyfte kvinnan upp sin tre månader gamla son ur vagnen, klev över järnräcket vid gångbanan på Västra Slussgatan och kastade sig sedan ut.

De landade på körbanan på Stadsgårdsleden, mer än tio meter nedanför.

Barnet avled efter några dagar på sjukhus på grund av skallskadorna efter fallet. Kvinnan är efter avslutad rättegång alltjämt häktad och vårdas i dag på en psykiatrisk avdelning.

– Hon har förnekat brott och bestritt ansvar bland annat på den grund att hon inte varit medveten om sitt handlande och därmed saknat uppsåt, säger Frida Wallin.

Åklagaren har rubricerat gärningen som dråp alternativt barnadråp. Av dessa två har försvaret yrkat på den senare – en lindigare form som bara kan begås av modern till ett barn.

– Rubriceringen barnadråp kan åberopas av någon som begått handlingen i ett upprivet sinnestillstånd eller ett svårt trångmål på grund av födseln.

För barnadråp är maxstraffet sex års fängelse – att jämföra med den vanligare formen av dråp som har en straffsats som börjar vid sex års fängelse upp till tio års fängelse.

Domen väntas avkunnas i slutet av januari, men datumet när den meddelas kan komma att ändras.