ANNONS

Bullfesten är ett faktum – så många hoppas Brobageriet sälja

Hos Mazarin i Bro säljer man kanelbullar ständigt, men på fredag fokuserar man extra på den populära bullen. Antonella Silva visar en plåt.
Hos Mazarin i Bro säljer man kanelbullar ständigt, men på fredag fokuserar man extra på den populära bullen. Antonella Silva visar en plåt.
I dag är det dags för kanelbullen att firas lite extra, då infaller nämligen kanelbullens dag, och som om det inte vore nog råkar det vara för tjugonde året i rad. Med andra ord finns det all anledning ta en bulle extra.
ANNONS

Hos Mazarin Konditori & Bageri i Bro kommer man på fredag att baka extra många.

– Kanelbullarna ska förstås vara dagsfärska så det är svårt för oss att göra så mycket i förväg, säger Ulla Britt Mazarakis som äger bageriet.

Antonella Silva visar en av plåtarna med bullar som säljs hos Mazarin konditori & bageri. Foto: Privat

Hon berättar vidare att de på kanelbullens dag väljer att minska ner på övrigt kaffebröd för att helt kunna fokusera på den efterfrågade bullen.

– Självklart underlättar det om vi får in större beställningar i förväg, men det är inget krav. Sammanlagt säljer vi förhoppningsvis några tusen bullar, säger Ulla Britt.

10 miljoner bullar

Hos Hembakningsrådet är Birgit Nilsson Bergström projektledare. Det var faktiskt självaste Hembakningsrådet som instiftade kanelbullens dag som i år alltså blir tjugo bast.

– Vi lär äta någonstans runt 10 miljoner bullar på kanelbullens dag. Det är ungefär en per person i Sverige, berättar Birgit.

ANNONS

Foto: Most Photos

Trots dessa enorma bullsiffror så vill Ulla Britt på bageriet i Bro sprida några lugnade ord inför fredagens firande, blir du bullös ska du ej misströsta.

– För den som inte hinner få någon bulle på fredag kan det vara en tröst att vi bakar kanelbullar alla dagar bageriet är öppet.