ANNONS

Hoppas på åtal snart för mordförsök i Tyresö

Plastband med texten Polis Avspärrat.
En tonåring blev skjuten på ett HVB-hem i slutet av juli. Två personer är häktade.
Åklagarna hoppas snart väcka åtal mot personerna som är misstänkta för mordförsöket på HVB-hemmet i Tyresö i slutet av juli.
ANNONS

På tisdagen fick åklagaren Sara Norling två veckors förlängd tid för att väcka åtal efter skjutningen på HVB-hemmet i Fårdala i Tyresö den 29 juli. Flera personer har figurerat som misstänkta i utredningen.

– Jag hoppas att ett åtal finns till dess, säger åklagaren Sara Norling.

Men än återstår en del saker att reda ut kring brottet. Polisen väntar fortfarande på delar av svaren från den tekniska undersökningen. Och de jobbar också vidare med motivbilden kring skjutningen.

– Vi har en teori och jobbar vidare med utredningen, säger Sara Norling.

Ny misstänkt häktad i lördags

För närvarande sitter två personer häktade. Båda nekar till brott. Det handlar om två män som båda är i 20-årsåldern. En av dem häktades så sent som i lördags på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till morförsök. Åklagaren hade dock yrkat på att mannen skulle häktas misstänkt för mordförsök.

Den andre personen som sitter frihetsberövad är misstänkt för försök till mord. Han omhäktades under tisdagen, och har nu varit häktad sedan den 29 augusti. I början av september släpptes annars den 16-åring som greps bara dagar efter skjutningen på HVB-hemmet.

– Jag kan inte gå in på varför häktningen har hävts, eftersom det fortfarande pågår en utredning. 16-åringen är fortfarande misstänkt, sade Sara Norling till Lokaltidningen Mitt i då.

ANNONS

Erkände men släpptes

Om 16-åringen fortfarande är misstänkt för brott ville hon inte gå in på när Mitt i talade med henne på onsdagen. Det blir heller inget svar på om den person som åklagarna ville ha häktad den 9 september, misstänkt för försök till mord, fortfarande är aktuell i fallet. Personen har i förhör erkänt brott, men tingsrätten skriver i sitt beslut att släppa mannen: ”Den misstänke kan inte anses vara på sannolika skäl misstänkt för för det brott åklagaren angett.” Den sistnämndes advokat Rodney Humphreys sade på onsdagen till Mitt i att hans klients erkännande kvarstår.

Hur många personer är misstänkta för brott?

– Det vill jag inte gå in på eftersom utredningen pågår, säger åklagaren Sara Norling.

Skyller personerna på varandra?

– Det kan jag tyvärr heller inte gå in på.

Nacka tingsrätt skriver att åtal mot den den senast häktade ska vara väckt den 10 oktober.

ANNONS