ANNONS

Nu kan Kjell bli långfilm

Karaktären Peter i serien om Kjell, här med seriens skapare, Daniel Eskils och Björn Carlberg
Karaktären Peter i serien om Kjell, här med seriens skapare, Daniel Eskils och Björn Carlberg
Den tredje säsongen av Kjell är snart avslutad, men skaparna hoppas på en fjärde.
Den tredje säsongen av Kjell är snart avslutad, men skaparna hoppas på en fjärde.
Kulturserien om dockan och Bagarmossenbon Kjell visas just nu som alternativ julkalender på TV4 play. Tidtagare har serien visats på SVT och ZTV.

Lokaltidningen Mitt i tog ett snack med regissör och manusförfattare Daniel Eskils om bland annat varför han vill att Kjell ska bli en långfilm.
ANNONS

Kjell bor ju i Bagarmossen, vart någonstans?

– Kjell har sina rötter i Bagarmossen, men i den här säsongen är Kjell faktiskt bostadslös. Men tidigare har han bott på Rusthållarvägen 35. Det kommer från att jag hade en flickvän som bodde där för längesedan. Vi filmade faktiskt i Bagarmossen i säsong två, men annars har vi filmat mycket på gröna linjen i säsong ett.

Hur spånar ni fram idéer till avsnitten?

– Jag och Björn (Carlberg manus och skådespelare) träffas tre månader innan vi ska börja spela in på olika platser i Stockholm. Sedan kommer idéerna från saker som vi skrattar åt i vardagen, till exempel har vi alltid tyckt att hockeytränarpolo är ett roligt fenomen så då fick Peter en hockeytränarpolo. När vi väl spelar in så improviserar Björn otroligt mycket, han är ett geni på dockspel.

Varför tror ni publiken gillar Kjell, Birgitta och Peter?

– Jag tror det är för att de är rätt misslyckade. Kjell är en loser men han också väldens finaste person. Han är hemlös och arbetslös men tar livet med glädje. Det kanske också är skönt för folk, att man kan se något fint i det fula. Sen tror jag man gillar Peter för att han är tålig och dryg och Birgitta för att hon är så extremt gränslös.

Man tycker ju lite synd om Kjell för att det inte alltid går så bra för honom, kommer han någonsin få rätt på vardagen?

– I den här säsongen gör han lite mer framsteg. Han hittar faktiskt en bostad på Gröna lund och ett jobb på Skansen att dela ut hästfoder som han också kan äta lite av.

Det är också lite kul att han är som en Kalle Anka. Skulle vara en konstig utveckling om Kjell blev lycklig och fick barn.

ANNONS

Kommer det bli någon säsong fyra?

– Ja, jag hoppas att folk vill se det. Det vore kul om Kjell kunde bli mer folkligt och inte så smalt. Men vi vill inte heller att folk ska tröttna. Men det vore kul om det kunde bli en långfilm, ”Kjell the movie”. Då skulle man kunna försöka skapa ett mer lugn i handlingen och plocka in mer statister.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.