Hoppbacken får klartecken

Den här hoppbacken kommer att få sällskap av en betydligt större.
Den här hoppbacken kommer att få sällskap av en betydligt större.
Sollentuna kommer att få södra Sveriges största backe för backhoppning. Det står klart sedan finansieringen är löst.

Nu har Sollentuna kommun beslutat att gå vidare med en upphandling av en 60-meters hoppbacke i Sollenkollen – som kommer att bli södra Sveriges största.

Drömmen om hoppbacken blir verklighet tack vare bidrag från Allmänna arvsfonden, och nu senast från Riksidrottsförbundet. Även kommunen kommer alltså att bidra till finansieringen.

– Sollentuna backhopparklubb gör ett viktigt jobb med sin ungdomssatsning och har ett bra tänk kring integration. Andra idrottsföreningar, såsom gymnastikföreningar och slalomklubbar, nyttjar också hoppbackarna för att få sina medlemmar att utmana sig själva, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

I dag har klubben, som är en av landets största, fyra hoppbackar från 3 till 33 meter. En 60-metersbacke öppnar för träning och utveckling på en högre nivå.

– Med en stor anläggning blir Sollentuna ett nav i hela Mellansverige. Stockholms skidförbund har diskuterat möjligheten att kunna använda hoppbackarna sommartid, säger Magnus Ramstrand.