ANNONS

Hornsbergs strand blir sommargågata

Hornsbergs strand blir förmodligen bilfri nästa sommar.
Hornsbergs strand blir förmodligen bilfri nästa sommar.
Hornsbergs strand blir med stor sannolikhet, som närboende och polisen önskat, en sommargågata nästa år.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat att Hornsbergs strand kan bli en så kallad sommargågata. Det skulle förbjuda bilar på gatan somamrtid och skulle därmed minska problemen med fortkörning och busliv i området, enligt polisen och närboende.

Nu har ett förslag presenterats, som ska spikas på nästa trafiknämnd, där staden pekar ut var man vill gå vidare med sommargågator under 2017.

Enligt dokumentet finns det fortfarande viss osäkerhet kring exakt hur lång sommargågatan ska bli. Staden kommer dock gå minus på projektet eftersom förlorade parkeringsintäkter inte kommer att väga upp intäkter från uteserveringar, enligt tjänsteutlåtandet.

– Det här följer helt våra intentioner att det ska komma underifrån från boende i stadsdelen och näringsidkare. Förslaget är mycket intressant. Det är någonting vi från trafikkontoret får titta på helt enkelt, sa trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till Mitt i i juni.

 

Fakta

Det här sommargågatorna vill staden satsa på

  • Skånegatan med Nytorget i huvudsak likt 2016 med utredning om möjlighet att använda parkeringsplatser för tillfälliga uteserveringar på Skånegatan mot Östgötagatan.
  • Swedenborgsgatan, i huvudsak likt 2015 och 2016.
  • Rörstrandsgatan, i huvudsak likt 2016 med utredning om möjlighet att använda parkeringsplatser för tillfälliga uteserveringar mot Norrbackagatan.
  • Genomföra sommargågata på Drottninggatan mellan Tegnérgatan och Observatoriegatan koordinerat med arbetet enligt Gångplan för Stockholm.
  • Utreda möjligheteten att skapa gångströmmar till nya Brunkebergstorg med koppling till den sommarinstallation som sommartid realiseras vid Gustaf Adolfs Torg.
  • Utreda möjligheteten att skapa en sommargågata utmed Hornsbergs Strand.
Källa: Trafikkontoret
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.