ANNONS

Hornstull får nytt häng vid vattnet

Nästa sommar ska du kunna chilla vid vattnet i Hornstull.

Här ska nya sittrappor byggas.
ANNONS

I slänten nedanför Hornstulls strand ska det byggas nya trappor breda nog för att kunna sitta på. Det har Södermalms stadsdelsnämnd beslutat på sitt senaste möte.

Idén kommer från två medborgarförslag, där två Söderbor tyckte att det saknades en plats för häng nedanför Bio Rio, i slänten ner till Debaser.

”Folk försöker sitta på den lilla betongkanten högst upp, men vore det inte trevligare att bygga sittplatser här i form av flera platåer, som en läktare”. ”I dag finns det inte ens gräs här, utan bara brännässlor”, skriver den ena Söderbon i sitt förslag.

Staden höll med om att det behövs en ny mötesplats på adressen.

– Vi tyckte att det var jättebra förslag. Det är en bra, solig plats där man kan sitta och se ut över vattnet. I dag finns det inget att sitta på just här, säger Mats Christenson, handläggare i stadsmiljöfrågor på stadsdelsförvaltningen.

Exakt hur trappan ska se ut är ännu inte klart. Ritningen är inte gjord, det enda staden kan säga är att trappan kommer att tillverkas av trä.

– I vår kommer vi att bestämma exakt hur den ska se ut, med längd och bredd. Före sommaren planeras den att stå färdig, säger Mats Christenson.

Att bygga trappen beräknas kosta 150 000 kronor. Pengarna föreslås komma från Södermalms parkbudget.

Det är en bra solig plats där man kan sitta och se ut över vattnet.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.