ANNONS

Så gör du hösten i Botkyrka och Salem

Sif Brenick bor vid Uttran och spelar boule året runt.
Sif Brenick bor vid Uttran och spelar boule året runt.
Redaktionen tipsar: nio höstaktiviteter du kan ägna dig åt i Botkyrka och Salem.
ANNONS

1. Bada

Är du sugen på att börja vinterbada är det hög tid att börja plurra nu om du ska hinna vänja kroppen. I Botkyrka är det i Lida friluftsområde som vinterbadarna håller till.

2. Kuta

Ta en uppfriskande löprunda, gärna längs en sjö. I skogarna mellan Tumba, Tullinge och Lida finns uppmätta slingor i olika distanser.

3. Träna i det fria

I Botkyrka och Salem finns inte mindre än åtta utegym att välja bland. Vill du ha sällskap och motivation ordnar Rönneingebon Jenny Sundquist träningspass i Möllespåret året runt. Kontakta henne på yenibiz@gmail.com för mer information.

4. Fotografera

Det är något alldeles särskilt med ljuset på hösten som gör även de mest vardagliga objekt till vackra stilleben. Inte gör färgerna som naturen iklär sig saken värre. Dessutom kan du skicka in dina höstbilder till Mitt i så kan du få din bild publicerad. Mejla bilden samt var en är tagen och av vem: botkyrkahost@mitt.se

5. Skörda!

Den som sår får skörda, heter det, men även den som är utan trädgård, eller lott har chansen. Förutom att ta av svamp och bär som allemansrätten bjuder oss på finns förmedlingsgrupper på Facebook där de med överflöd av grödor delar med sig till andra. På aktavara.org/fruktformedlingen kan du se var det finns frukt att hämta.

6. Vandra

För den som vill ha mer rofylld motion är en promenad perfekt. Varför inte ta en sväng längs Sörmlandsleden? Har du små barn finns kortare sagostigar i Lida där man kommer fram med barnvagn eller rullstol. På söndagar är Skogsmulle själv där.

ANNONS

7. Gå med i en kör

När kylan och mörkret tränger sig på är ett perfekt tillfälle att samlas inomhus och sjunga tillsammans. I både Botkyrka och Salem har kyrkan körgrupper för olika åldrar och erfarenhetsgrader. I Salem finns även en alla-kan-sjunga-kör.

8. Ta ett parti schack!

Fittja schackklubb träffas varje onsdag, fikar, spelar och snackar schack. Du behöver inte kunna schack för att bli medlem, utan blir upplärd av de andra. Anmälan till föreningen görs på biblioteket i Fittja.

9. Spela boule – inomhus!

Sif Brenick tycker att det är roligare att spela utomhus, men inomhus går an.

Sif Brenick bor vid Uttran och spelar boule året runt. På hösten spelar hon och vännerna inomhus i Björnkulla.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.