ANNONS

Fira in hösten på Täbys största matmarknad

Love Truck kommer bland annat att vara på plats. Foto: Lovetruck/Täby Park AB
Love Truck kommer bland annat att vara på plats. Foto: Lovetruck/Täby Park AB
Det är höst i luften och Täby Park rivstartar säsongen med en mustig matmarknad. På den gamla galoppbanan dukar ett femtiotal lokala gastronomer och matmakare upp på lördagens Täby Park Food Market.
ANNONS

Det bli mörkare, träden skiftar färg och sommarblomster byts mot fuktiga höstdofter. Vad passar då bättre än en matmarknad med närodlade grönsaker, hemlagade bakverk och nymustade äpplen? Så tänkte i alla fall arrangörerna bakom Täby Park Food Market, som dukar upp på den gamla galoppen nu på lördag.

– Vår idé är att fylla platsen med den känsla vi vill att den nya stadsdelen ska präglas av när den väl står på plats. Vi vill fokusera på det ekologiska, småskaliga och närproducerade, säger Maria Campos Björkquist, marknadschef på Täby Park AB.

Mat från hela Roslagen

I sin beskrivning av matmarknaden skriver de att ”doften av nymustade äpplen blandas med lockande rökslingor från BBQ-mästarens magiska maratongrill och fräsandet från food truckarnas minimala gourmetkök.” Och nog kommer det finnas en hel del att kalasa på. Täby Parks första kvarterskrog LoveKitchen tillika arrangörer av Food Market har skapat en marknad runt matens hantverk med ekologiskt och hållbart tillverkade produkter från Roslagen och runtom i Stockholm.

– Jag blev väldigt överraskad över hur mycket det finns i området. De har verkligen gjort ett bra jobb med locka närmare 50 aktörer inom allt från bryggerier till rosterier, ostmakare och mycket mycket mer, säger Maria Campos Björkquist.

Lovetruck kommer på besök på lördag. Foto: Love Truck

Chans att visa nya stadsdelen

I julas smällde man upp en julmarknad, den första stadsdelen skådat, och den lockade omkring 9000 besökare. Då var det fokus på lokalt hantverk, nu handlar det framförallt om maten och att ge invånarna en chans att lära känna den nya stadsdelen.

– Det händer en massa även om det kanske inte alltid syns. Många är nyfikna och därför kommer vi att ha ett showroom i läktarbyggnaden där man kan få veta mer om hur de första kvarteren kommer att se ut.

ANNONS

Läktarbyggnaden lever än

Marknaden kommer att äga rum framför läktarbyggnaden, i vilken kvarterskrogen redan etablerat sig. Och tanken är att byggnaden ska rymma mer verksamhet i framtiden.

– Byggplanerna tar lång tid och vi vill att området ska leva under tiden. Vi vill att läktaren ska stå så länge som möjligt och tanken är att den ska stå i 5-10 år till. Vi har en idé att verksamheter kan flytta in och senare flytta in i den nya stadsdelen, säger Maria Campos Björkquist.

Förutom maten finns det en rad barnaktiviteter som hoppborgar, ponnyridning och mjölkbarer. Det kommer också finnas en DJ och besökarna kommer kunna få med sig eko-kassar hem.

Marknaden pågår lördag och söndag mellan klockan 11 och 17.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.