Höstkul kvar för barnen

Charlotta Magnusson och Charlotte Fries från Kulturparken sätter upp gratisföreställningen Tuppen på åsnan på biblan på fredag.
Charlotta Magnusson och Charlotte Fries från Kulturparken sätter upp gratisföreställningen Tuppen på åsnan på biblan på fredag.
Höstlovet är i full gång och fortfarande finns saker att göra. Gratis teater, spejsad sport och friskis är några av dem.

Teater för hel slanten blir det på Sollentuna bibliotek under fredagen den 4:e. Eller slant och slant, föreställningen ”Tuppen på åsnan” är gratis för alla höstlovslediga i Sollentuna.

Klockan tre kör musik- och berättarföreställningen gång med Charlotte och Charlotta från föreningen Kulturparken, baserad i Uppsala. En föreställning som bygger på en indisk saga om en gatuhund och  stadsmusikanter från Bremen.

”Vi vill genom denna föreställning belysa att vi alla är olika och kan skapa en kreativ och spännande helhet tillsammans”, skriver ensemblem på sin hemsida.

Mer gratisgrejer blir’e

På fredag kör Friskis&Svettis i Stinsens köpcentrum kostnadsfria cirkelfyspass för den som är över 15 år. Mellan klockan 13 och 14.
Enligt friskis en kul sport:
”Cirkelfys är rolig träning vid olika stationer med den egna kroppen och redskap från gymmet som gummiband och hantlar.”

Här hittar du uppgifter om hur du anmäler dig.

Ny sporttrend

Just nu pågår ett event på fritidsgården Satelliten som kallas för Parcour och freerunning som handlar om en ny sorts, cool träning som inte går ut på att vinna. På svensk översättning blir det parkour, som uppstod i Frankrike och som går ut på att genom rörelser som hopp och rullar ta sig över hinder. Evenemanget pågår till söndag men är inte gratis. Bakom arrangemanget står Movement of Sweden.