ANNONS

Höstlov på ön – fullt av aktiviteter

Höstlov i Österåker och Vaxholm
Det finns många olika aktiviteter för lovlediga på Lidingö.
Oavsett om du gillar stillsamma aktiviteter eller mer action finns det höstlovsaktiviteter på Lidingö.
Grillning, änglajakt eller luftgevärsskytte. Här listar vi några tips.
ANNONS

Idrottsaktiviteter

Bli isdansare för en vecka

I Childhoodhallen kan de som är fem år och uppåt få lära sig grunderna konståkning i en ledarledd skridsko- och konståkningsskola. Den som vill delta bör själv kunna ta sig fram på isen utan stöd. Ta med hjälm och skridskor.

Tid: Mån-fre klockan 13 -14.50 i Childhoodhallen.  Ingen föranmälan. Kostnadsfritt.

Pricka rätt på lovet

Prova luftgevärsskytte. Lidingö Ungdomsskytteförening har instruktörer på plats i skjuthallen i Danicahallen måndag till torsdag 14-16. Passar från nio år och uppåt. Ingen föranmälan krävs. Kostnad: 20 kronor för 25 skott.


Stor guide – så maxar du höstlovet i Stockholm


Blod, skatter, spöken, och gosiga djur – Höstlov på stans museer


För den som gillar konst och skapande

Bygg ett modellplan

På onsdag och torsdag ordnas modellflygsbygge i Lidingö roddklubb stuga. Lidingö modellklubb som ordnar aktiviteten bjuder på en gratis byggsats. Onsdag och torsdag 17.30-21. Ingen föranmälan.

Jaga änglar på Millesgården

Hitta änglarna i skulpturparken på Millesgården. Den som hittar alla får en liten belöning. Museet håller öppet under lovet.

ANNONS

Ute eller inne?

Kollo på biblioteket

På tisdag och onsdag blir det kollo på biblioteket 10-15. Bland annat kommer författaren Moa Eriksson Sandberg på besök. Det är gratis att delta men man måste anmäla sig. Passar 10-14-åringar.

Korvgrillning

Friluftsfrämjandet ordnar vandring och korvgrillning på tisdag klockan 10. Deltagarna samlas vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta Gärde. Sedan vandrar man till Örnnästet i Grönstaskogen. Ingen föranmälan. Gratis.

… och mycket mer

Öns fritidsgårdar har ett fullmatat program och flera gym erbjuder gratis träning för skollediga. Se hela programmet för Lidingö.