Höstlovet fullt av aktiviteter

På fritidsgårdarna firar ungdomar nya favorithögtiden halloween under lovet.

– Det är den nya påsken, säger Denise Jönsson, Nova.

Nästa vecka går elever i både grundskolorna och gymnasiet i Vallentuna på höstlov. De tre fritidsgårdarna i Vallentuna har satsat på ett fullspäckat schema där ungdomarna själva varit med och önskat och planerat aktiviteter. Bland annat kommer Ungomens hus Nova tillfälligt att förvandlas till spökhus på fredag då lovet sparkar igång med en Halloweenfest.

– Det ska bli lite blå tåget-känsla med guidade spökspår, säger Denise Jönsson.

Det är mycket fokus allt som har med halloween att göra. Pumpapyssel och skräckfilmskväll hör också till aktiviteterna som ordnas under lovet.

– Det känns nästan att halloween är den nya påsken! Påsken är barnens högtid med godis och utklädning. Halloween känns som det är ungdomarnas högtid. De får klä ut sig, men tar det till andra nivåer med fejkblod och sådant, säger Denise Jönson.

Fritidsgårdarna riktar sig mot ungdomar mellan 13 och 20 år. Men även för litet yngre finns aktiviteter. Korpen Vallentuna ordnar höstlovsläger för barn mellan 7 och 12 år.

För den som känner att höstlovet ändå mest är ett tillfälle att riktigt vila upp sig finns lugna alternativ. Centrum bio visar den animerade filmen ”Hotell Transylvanien”.

Fakta

Höstlovet

Fredag 26 oktober: ­Halloweenfest Nova

Måndag 29 oktober: Dagläger Korpen.

Tisdag 30 oktober: Dagläger Korpen, paintball alla fritidsgårdar, Hotell Transylvanien på Centrum bio.

Onsdag 31 oktober : Dagläger Korpen, Hotell Transylvanien på Centrum bio.

Torsdag 1 november: Dagläger Korpen.

Fredag 2 november: Dagläger Korpen, innebandyturnering, Bällstaberg.

Lördag 3 november: Skräckkväll Nova och Bällstaberg.