Höstlovskul i stan

Höstlov i Vasastan.
Höstlov i Vasastan.
Vad gör barnen när det är lov och sisådär med vädret? Vi tog på oss mössa och vantar och begav oss ner på stan för att göra en snabbkoll!
Höstlov i Vasastan. Foto: Anna Z Ek

Alba. Foto: Anna Z Ek

– Det här är mitt första höstlov. Jag har haft en kompisar hemma. I måndags var vi först på Halloweendisco på skridskor sedan sov min kompis över. Det var jättekul! Igår när det snöade hade jag en annan kompis hemma. Vi lekte, sedan gick vi på Forever Alone på Unga Klara, säger Alba, 6 år.

 

Höstlov i Vasastan. Foto: Anna Z Ek

Sam. Foto: Anna Z Ek

– Jag har stått i 45 minuters kö för att få testa VR-glasögonen här på Spelmuseet. Pappa och jag gjorde en utflykt idag. Annars har jag mest suttit hemma och spelat League of Legends. Min pappa har tvingat ut mig så jag inte spelar för mycket. Jag har även läst böcker, men det har han inte behövt tvinga mig till. Jag läser en bok som heter Rum 213 som är en skräckbok och är jättebra. Vi har även varit och badat i Fyrishov en hel dag, säger Sam, 11 år.

 

Höstlov i Vasastan. Foto: Anna Z Ek

Julia. Foto: Anna Z Ek

– Jag har varit med kompisar och vi har gjort olika saker. Vi har lekt med playmobil, varit i stan, tittat på TV och varit ute. Det är första lovet vi fått vara några dagar ensamma hemma när mamma och pappa jobbat. Men nu är jag, min brorsa och mamma här på besök hos kusinerna. Vi har varit på Moderna Museet och nu är vi här på Spelmuseet, säger Julia, 10 år.

 

Höstlov i Vasastan. Foto: Anna Z Ek

Emilia och mamma Lone.  Foto: Anna Z Ek

– Jag och mamma har haft det mysigt, shoppat lite och läst. Vi har också gjort lite pokémon-pyssel. Jag brukar läsa mycket böcker, men nu när det varit lite sämre väder har jag läst ännu mer. Min mamma och min moster hade bestämt att vi skulle gå hit till Rum för barn för att överraska mig för de har ett extra fint bibliotek här. Det är jättekul! säger Emilia, 10,5 år som är på Kulturhuset med mamma Lone.

 

Höstlov i Vasastan. Foto: Anna Z Ek

Syskonen Alicia och Edvin. Foto: Anna Z Ek

– Jag har varit mest på fritids på lovet, men idag har vi varit med vår storasyster och hennes bebis på polismuseet och nu har vi gjort bokstäver till bokstavsväggen på Kulturhuset. Jag gjorde ett I för min systers barn heter Isak. Jag tänkte först göra ett A, men det var för svårt, säger Alicia, 8 år.

– Jag har också mest varit på fritids för mamma och pappa jobbar. Där har vi bakat och haft fri lek inomhus och utomhus. Jag gjorde bokstaven A för Alicias namn börjar på den bokstaven och slutar på den. Jag hade tänkt att göra ett E först, men det var för svårt, säger Edvin, 6 år.