Man hotade att döda med motorsåg – dömdes

Ett av meddelandena från mannen.
Ett av meddelandena från mannen.
En ung man i södra Roslagen har dömts på nytt för misshandel och flera grova hot. Bland annat hotade han att knivhugga en kvinna och skickade en film med en människa som sågas itu med motorsåg.

”Du skall dö vet du det din jävla fucking pussy bitch jävel och en sak till jag ska knivhugga dig som o.j Simpson gjorde hor jävel och en sak till jag ska mörda din kropp och en sak till jag mörda dig så här”.

Det meddelandet fick en kvinna av en ung man i Österåker. Strax därpå kom ett nytt meddelande:

”Med en motorsåg så ska du dö din jävla fucking pussy”.

Skickade film

I förhör har kvinnan berättat att mannen förföljt henne i cirka två år och att han även skickade en film till henne där en person sågas itu.

Nu har mannen dömts av Attunda tingsrätt för misshandel, olaga hot, olaga förföljelse och överträdelse av kontaktförbud. Påföljden blev skyddstillsyn och vård.

Han ska dessutom betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan, varav närmare 9 000 tillsammans med sin vårdnadshavare.

Dessutom ska han betala ytterligare 5 000 i skadestånd till en tonårsflicka han misshandlat.

Personer som utsatts av mannen har berättat att de blivit rädda och känt sig hotade, men också att Österåkersbon behöver hjälp.

Skulle knivhugga ”som O J Simpson”

Enligt domen hotade mannen flera personer och skrev att han skulle knivhugga dem ”som O J Simpson”.

Mannen har erkänt. Enligt utredningen begick han brotten under inverkan av en allvarlig psykisk störning som han vårdas för.

Så sent som i juni förra året dömdes Österåkersbon för liknande brott – för överträdelse av kontaktförbud, tolv fall av olaga hot, samt för att ha misshandlat två personer – den ena en åtta år gammal flicka. Även då skickade han hot med formuleringen att han skulle knivhugga som ”O J Simpson”.