Man hotade att skjuta restaurangpersonal

"Om du inte är snäll mot mig kommer jag tillbaka och skjuter dig". Så sa en man efter att ha blivit portad från en hamburgerrestaurang i Mölnvik. Nu döms han för olaga hot.

Mannen, som är i 20-årsåldern, och hans kompisar hade hotat personal på en hamburgerrestaurang i Mölnvik vid ett tidigare tillfälle. Då hade de blivit portade och hållit sig undan några månader. Men i somras kom de tillbaka och skrämde upp personalen ordentligt.

Hotade att skjuta

När en medarbetare bad mannen att lämna restaurangen hånskrattade han bara och gjorde ett  ”fuck you”-tecken. Efter cirka tio minuter hade mannen fortfarande inte avlägsnat sig. När personalen fick nog och bad honom att gå ytterligare en gång sa mannen ”om du inte är snäll mot mig kommer jag komma tillbaka med ett större vapen och skjuta dig”. Sedan formade han händerna som att han höll i ett vapen och gjorde skjutande ljud med munnen samtidigt som han svepte med låtsasvapnet över hela kassan.

Vill inte längre jobba sena kvällar

Efter händelsen uppger flera i personalen att de mått väldigt dåligt, att de haft ångest och inte längre vill arbeta sena kvällar när många ungdomar stökar i restaurangen.

Menar att allt var ett skämt

Mannen själv hävdar att det hela var menat som ett skämt. I tingsrätten uppgav han att han ofta gör skottljud mot sina kompisar och att han visserligen gjorde en simulerande rörelse och svepte runt som med ett låtsasvapen, men att det inte kunde betraktas som hotfullt. Tingsrätten såg dock med andra ögon på händelsen och dömer mannen till fängelse i en månad för olaga hot.

LÄS FLER VÄRMDÖNYHETER:

Män slagna av ungdomsgäng i Gustavsberg

Mitt i – störst i Storstockholm

Miljonstöd till bredband i skärgården