ANNONS

Hotade slå ihjäl hustrun med köttbankare

Maken ska enligt en dom ha blivit så arg att han hämtat en köttbankare som han hotade slå ihjäl hustrun med. Mannen har nu dömts för hustrumisshandel.
Maken ska enligt en dom ha blivit så arg att han hämtat en köttbankare som han hotade slå ihjäl hustrun med. Mannen har nu dömts för hustrumisshandel.
Maken blev så arg att han slog hustrun med en köttbankare.

Mannen nekar och säger att hustrun föll och skadade sig i en trappa.

Maken döms nu för hustrumisshandel.
ANNONS

Paret började gräla när de stod och förberedde mat i köket inför julen 2015.

Mannen har sagt att han stötte på en tjock bit sylta som maskinen inte klarade.

Hustrun ska enligt maken då ha sagt att han skulle ”slänga skiten”.

Mannen hämtade ett band som han ville att hustrun skulle sätta över munnen, så han slapp höra hennes otrevligheter. Hustrun hämtade då en sjal som hon knöt runt munnen men enligt maken fortsatte hon att säga otrevliga saker.

Mannen medger att han hämtade en kötthammare som han lyfte upp framför hustrun för att markera att hon skulle vara tyst. Hustrun blev då rädd och ska enligt maken ha sprungit i väg och då ha halkat i en trappa.

Hustrun har sagt att maken slog henne med knuten näve, sedan med en flaska och därefter med köttbankaren. Han hotade döda henne.

Hustrun lyckades ta sig till en granne. Till grannarna sa hon att hon trodde att maken blivit galen.

Nacka tingsrätt finner hustrun trovärdig och tror på hennes berättelse, som stöds av åklagarens bevisning och grannarnas vittnesmål.

Att hustrun halkat och fått skadorna på armarna i en trappa som maken påstår tror tingsrätten inte på utan bedömer det som en efterhandskonstruktion.

ANNONS

För misshandel ingår fängelse i straffskalan. Men eftersom maken är tidigare ostraffad och tingsrätten bedömer att mannen inte har övervakningsbehov dömer domstolen honom till villkorlig dom och böter, 130 dagsböter a 190 kronor, 24 700 kronor.

Lokaltidningen Mitt i har sökt mannens advokat.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.