Hotade skära sönder exflickvännens bröst

39-åringen fälldes i domstolen.
39-åringen fälldes i domstolen.
Han trängde sig in i exflickvännens lägenhet i Farstaområdet där han slog henne med en batong och hotade att skjuta henne och skära sönder hennes bröst. Han avslutade med att misshandla hennes nya pojkvän.
Nu har 39-åringen dömts till fängelse för misshandel och grovt olaga hot.

Överfallet ägde rum i en lägenhet i Farstaområdet i våras. Enligt domen i Södertörns tingsrätt trängde sig 39-åringen in i lägenheten tillsammans med två andra män – och inledde med att slå sin exflickvän i huvudet med en pistol. Därefter pressade han ner henne på en soffa och hotade henne – både verbalt och med tre olika vapen.

Låtsades trycka av

Enligt domen höll han bland annat pistolen mot hennes huvud och låtsades trycka av. Sen visade han upp en kniv och sa att han skulle skära sönder hennes bröst. Han slog henne också över kroppen med en batong.

Gav sig på nya pojkvännen

Av allt att döma var det kvinnans nya pojkvän han var ute efter. Det var också när denne – ovetande om vad som pågick inne i lägenheten – ringde på dörrklockan som 39-åringen lämnade exet i fred. I stället slet han upp dörren och gav sig på besökaren med batongen ute i trapphuset.

Nekade till brott

Vid rättegången nekade 39-åringen till brott. Exflickvännens skador hade han ingen förklaring till. Vad gällde misshandeln av mannen i trappuppgången hävdade han att det var denne som hade gått till attack och att han bara försvarat sig.

Södertörns tingsrätt avfärdade 39-åringens berättelse som mindre trovärdig. Han dömdes till fängelse i ett år och fyra månader för misshandel och grovt olaga hot.

Han har även dömts till fängelse flera gånger tidigare, bland annat för våldsbrott. Den nya domen ha inte överklagats.