ANNONS

Hotade och tog stryptag vid bensinmack i Täby

Händelserna utspelade sig vid en mack. Bilden på macken är en arkivbild.
Händelserna utspelade sig vid en mack. Bilden på macken är en arkivbild.
19-åringen plockade fram ett par skinnhandskar ur bagageluckan och tog sedan stryptag på Täbybon. Nu döms han för rånförsök och olaga hot på en bensinmack i Täby.
ANNONS

Den 28 juni 2015 utsattes två killar, 20 respektive 22 år gamla, för en otäck händelse vid Statoilmacken vid Vikingavägen i Täby.

De väntade på en tjej som skulle komma till Statoilmacken. När hon anlände i bil hade hon sällskap med två andra killar, varav den ena är den nu dömda 19-åringen.

19-åringen trodde att tjejen skulle följa med honom på en fest men istället ville hon följa med Täbykillarna.

Tog på sig skinnhandskar

19-åringen gick då till bakluckan på bilen och tog på sig två skinnhandskar och gick fram till 22-åringen från Täby och började berömma hans halsband. Han frågade om han kunde få det, men 22-åringen sa nej. Denne försökte då lämna bänken han satt på men 19-åringen knuffade ner honom igen och tog tag om hans strupe och klämde till. 22-åringen lyckades ta sig loss och de två började bråka, vilket ledde till att 19-åringen återigen tog stryptag, den här gången i flera sekunder.

Svartnade för ögonen

Den 22-årige Täbybon har berättat i förhör att det svartnade för ögonen men att han lyckades ta sig loss och springa till sin bil. Men han hann inte stänga dörren innan 19-åringen slog honom igen och hotade med att döda honom om han inte fick 5 000 kronor. Till slut lyckades 22-åringen stänga dörren och köra iväg.

Hotade att döda

Ensam kvar vid macken stod den andre 20-åringen från Täby.

Nu riktade 19-åringen sin uppmärksamhet mot honom och började kroppsvisitera 20-åringen. Enligt 20-åringen hotade 19-åringen att döda honom. Men efter tio minuter valde han att lämna bensinmacken.

Döms för flera brott

19-åringen dömdes mot sitt nekande i Attunda tingsrätt för rånförsök, försök till utpressning och olaga hot. Han fick påföljden villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst. Nu i veckan fastställde Svea hovrätt.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.