ANNONS

Här hotar rånare till sig bil med spädbarn

Bilrånarna fångades på övervakningsfilm när de tvingade till sig en bil i Sickla
Bilrånarna fångades på övervakningsfilm när de tvingade till sig en bil i Sickla
De misstänkta bilrånarna var brutala. Men polisen var rånarna i hälarna.
I måndags inleddes rättegången.
– Jag har längtat efter att få säga några ord till rånarna. Jag vill uttrycka vad det här kan innebära i rädsla för en familj, säger en av de drabbade bilägarna.
ANNONS

I februari skedde två brutala bilrån i Nacka.

I går måndag startade rättegången mot de misstänkta gärningspersonerna.

Vid ett av rånen befann sig ett spädbarn i bilen. Gärningsmännen slet ut föräldrarna ur bilen och beordrade föräldrarna att att ta ut spädbarnen innan de åkte i väg med fordonet, en VW Golf.

Överfallna på parkering

Den 27 februari hotade tre rånare med våld till sig en Volkswagen Golf på en parkering på Siroccogatan i Sickla. Rånarna sprang fram till paret som satt i bilen och viftade med hammare och slet ut mannen och kvinnan ur bilen och sa åt paret att ta ut sitt fyramånader gamla spädbarn ur bilen.

Därefter körde rånarna i väg med bilen.

Rånarna åkte i väg med den stulna bilen till Enskede och åkte senare på kvällen tillbaka till parkeringen på Siroccogatan för att hämta bilen de hade kommit i. Polisen var rånarna på spåren och kunde ta bilder på dem när de beställde en taxi från Hammarbyhöjdens t-bana till Sickla.

Två män, 18 respektive 19 år, åtalades för bilrånet.

Några veckor tidigare, den 4 februari, tvingade två män med våld och hot till sig en bil från en man bosatt i Boo. De slog mannen på kroppen och i ansiktet och hotade att skjuta honom.

Övervakningsfilm som visar bilrånet i Boo. Bilrånarna syns springa fram mot bilen cirka 2:10 minuter in i filmen, i filmens övre högra hörn. Ur polisens förundersökning

Dyr bil

Mannen som äger bilen, en Audi värd drygt 700 000 kronor, berättar för Mitt i att han varit borta den här kvällen och spelat fotboll. När han kom hem sent på kvällen och parkerade på garageuppfarten kom två personer springande.

– De kommer två stycken och hoppar och skriker och slår på mig. Jag förstår inte vad som händer från början. De kräver att få bilnycklarna, annars hotar de att skjuta mig. Jag kastade ifrån mig nyckeln. Sen drog de.

ANNONS

Vad hann du att tänka?

– Jag hann tänka att det var ett skämt. Sen att det var på riktigt, när de sa att de skulle skjuta mig. Först efteråt reflekterade jag över vad som hänt.

Två unga män, båda 18 år, åtalades för rånet.

På väg till rättegången

När Mitt i pratar med bilägaren är han på väg till rättegången för att vittna mot rånarna:

– Jag har längtat efter att få komma till rättegång, att få säga några ord till rånarna. Jag vill uttrycka vad det här kan innebära i rädsla för en familj och hur de kan påverka oss. Jag tror inte att de reflekterat över det.

En förhoppning är att det ska bli ett känt straff och som får effekt

Rånad Nackabo

Mannen fortsätter:

– En förhoppning är att det ska bli ett känt straff och som får effekt. Det är mycket förödelse som skapats runt de här personerna.

I måndags började rättegången mot de fyra misstänkta för de två bilrånen i Nacka, liksom mot ytterligare fyra andra unga män som misstänks för brott på andra håll i Stockholms-området. Rättegången väntas pågå till 26 juni.

Samtliga fyra som åtalats för bilrånen i Nacka nekar till brott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.