ANNONS

IK Frej hotas av nedflyttning – men chans finns att nå fast mark

IK Frej
IK Frej hotas av degradering till ettan, men fansens hopp är inte ute ännu.
IK Frej riskerar att trilla ur Superettan. Men det finns fortfarande en liten chans att ta sig upp på säker mark igen.
ANNONS

Halmstad blev för tufft för IK Frej i fredags. Gästerna gjorde tre snabba mål i första halvlek. Frej hade bara ett skott på mål under matchen.

Den ineffektivitet som IK Frej visade mot Halmstad duger inte när kniven är mot strupen.

Två omgångar kvar

Frej har med två omgångar kvar att spela om halkat ner på nedflyttningsplats. Hotet om degradering till ettan hänger tungt över laget, men det är inte helt nattsvart.

För att ha chans att helt få fast mark under fötterna igen krävs att Frej vinner de två återstående matcherna samtidigt som hackar rejält för lagen ovanför i tabellen.

Närmare till hands är nog för Frejs fans att hoppas på ett lyckosamt kvalspel för Frej i år.

Tätt i kampen om kvalplatserna

Kampen om de två kvalplatserna står just nu mellan Brommapojkarna, Öster och Frej, som alla ligger på samma poäng efter 28 spelade matcher. Frej har dock rejält sämre målskillnad än de andra två, vilket placerar laget näst sist i tabellen.

En direktnedflyttning till ettan skulle innebära att IK Frej nästa år ställs mot nykomlingen och lokalkonkurrenten Täby FK.

Tränaren om segerdramat: ”Nästan orimligt starkt av spelarna”

ANNONS

Möter Öster i avgörande sista match

Den 25 oktober tar IK Frej emot Norrby IF hemma på Vikingavallen. Den sista omgången innebär bortamöte den 3 november mot Östers IF. Öster ligger just nu på kvalplatsen precis ovanför Frej.